Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin’e gelen depremzedelerin konaklaması için geçici barınma merkezi açan Yenişehir Belediyesi, depremzedelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yenişehir
Haber Merkezi
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 11 ili etkileyen 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Mersin’e on binlerce depremzede geldi.Hem deprem bölgesinde hem de Mersin’de depremzedelere destek veren ve yaraların sarılması için tüm imkanlarını seferber eden Yenişehir Belediyesi, en büyük sorunlardan biri olan barınma konusunda da depremzedeleri yalnız bırakmadı. 40 bini aşkın depremzedeye kurduğu Giysi Evi ile kıyafet desteği veren Yenişehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından Mersin’e gelen depremzedeler için 3 geçici barınma merkezi de oluşturdu. Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Yenişehir Belediyesi Misafirhanesi ve Gazi Mahallesi’nde konteynerden oluşan geçici barınma merkezinde depremzedeleri ağırlamaya devam eden Yenişehir Belediyesi şu anda 500 depremzedeye ev sahipliği yapıyor. Yenişehir Belediyesi geçici barınma merkezlerinde depremzede yurttaşların temel ihtiyaçlarını karşılarken, çocuklara ve yetişkinlere yönelik kurslar da veriliyor. Yenişehir Belediyesi ayrıca yurttaşların sanat aktivitelerine katılımını da sağlayarak, yaşadıkları zor günlerin acısını unutturmaya çalışıyor.
“ÇOCUKLARIMIZ PSİKOLOJİK OLARAK DAHA İYİLER, ACILARINI UNUTTULAR”
Depremden önce yükseköğretim öğrenci yurdu olarak hizmet veren Yenişehir Belediyesi Misafirhanesi’nde kalan Hataylı depremzede Songül Korkmaz, “Mart ayından beri burada kalıyorum. Misafirhaneden memnunuz, Yenişehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Bize kapılarını açtılar, bu zorlu süreçte bize çok destek çıktılar. Tüm sosyal aktivelerinden çocuklarımızla yararlandık. Ahşap boyama etkinlikleri oldu. Çocuklarımıza tenis kursu verildi, tiyatro ve konserlere katıldık. Giysi evinde ihtiyaçlarımızı karşıladık, çok güzel düzenleme yapmışlardı. Çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız psikolojik olarak daha iyiler, acılarını unuttular. Bu bizim için çok önemli. Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit ile tanıştık. Buraya geldi, çocuklarımızla eksiklerimizle ilgileniyor. Gerçekten bize kapılarını açtığı için çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
“YENİŞEHİR BELEDİYESİ GERÇEKTEN DE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU”
Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda konaklayan Çağla Koca ise “Şubat ayından beri buradayız. Yenişehir Belediyesi gerçekten de elini taşın altına koydu. Temizlik görevlisinden yönetimdeki herkese teşekkür ediyorum. Bizimle çok ilgilendiler. Seve seve yanımızda oldular. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen birçok sanatsal etkinliğe katıldık. Çocuklar adına yapılan etkinlikler ve oyun parklarıyla çok güzel olanaklar sağlandı.”dedi.
“MERSİN’E GELDİĞİMDE İLK OLARAK YENİŞEHİR BELEDİYESİNE GİTTİM.”
Mersin’e geldiğinde ilk olarak Yenişehir Belediyesine gittiğini ifade eden Haci Çetin, “Kahramanmaraş’tan geldim, 4 aydır buradayım.Abdullah başkanımıza, müdürümüze, güvenliğimize, aşçımıza yani herkese çok teşekkür ediyorum. Mersin’e geldiğimde ilk olarak Yenişehir Belediyesine gittim. Başkanımız bir sözümüzü iki etmedi. ‘Can kayıplarımız var, malımız kalmadı, bizi size yönlendirdiler’ dedim. Sağ olsunlar, benimle ilgilendiler. Ve şimdi buradayım.”şeklinde konuştu.
Fırat Deveci “Depremden önce öğrenci olarak bu yurtta kalıyordum, şimdi depremzede olarak buradayım.”
Mersin’de üniversite öğrencisi olan ve depremden önce Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan Samet Fırat Deveci ise şunları söyledi: “Hatay’dan geldim. Depremden önce öğrenci olarak bu yurtta kalıyordum, şimdi depremzede olarak buradayım. Hatay’a ailemin yanına gittiğim ilk gün depremi yaşadım. Çok kötüydü, yaralarımızı sarıyoruz. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum.”