Sağlık Müdürlüğünde atama üstüne atama!

21 Ekim 2024 Pazartesi 19:14

Siyasilerin görevde yükselmede sıçrama tahtası olarak kullandığı kent haline gelen Mersin’de, bu atamaların ilk adresi olan İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki yönetim değişimi bitmek bilmiyor! Son olarak Bitlis’ten Mersin gibi büyük bir şehre müdür ataması yapılması liyakat sorularını gündeme getirerek, tepkilere neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Birçok parametrede Türkiye’nin ilk 10 şehri arasında yer alan Mersin’de İl Sağlık Müdürlüğünde yaşanan yönetim değişiminin ardı arkası kesilmiyor!

Siyasilerin görevde yükselmede sıçrama tahtası olarak kullandığı kent haline gelen Mersin’de, bu atamaların ilk adresi olan ve aynı gece yapılan atamaların geri alanımsa ile gündemden düşmeyen İl Sağlık Müdürlüğü’nde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor.

 

KEMİK, YOLSUZLUK İDDİALARI İLE GİTTİ

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nde ki yolsuzluk iddiaları sonrası 2017 yılında görevden alınan Dr. Aytekin Kemik’in ardından dikiş tutmayan kurum, adeta tahterevalliye döndü!

Kemik’in gidişi ile il müdürlüğü koltuğuna Konyalı Sinan Bahçacı getirildi. Adı pek çok skandalla anılan müdürlerden olan Bahçacı da, 2021’de istifa ederek, görevini Opr. Dr. Emrah Ceviz'e teslim etti.

 

24 SAAT GEÇMEDEN MÜDÜR DEĞİŞTİ

Ancak Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz’in, Eylül ayında Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü görevine atanması ile kurumda taşlar yine yerinden oynadı. Ceviz’in atamasının ardından geçen bir haftada Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'ne Uzm. Dr. Tunga Barçın'ın atandığı duyuruldu. Ancak bu açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden Barçın’ı atamasının iptal edildiği bildirildi. Kararda siyasilerin etkisinin olduğu ileri sürüldü.

 

BİTLİS’TEN MERSİN’E ATAMA!

Son olarak ise Bitlis İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mustafa Ekici, Mersin’e müdür olarak atanan son isim oldu. Beraberinde ekibi ile Mersin’e geleceği öğrenilen Ekici için Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’nde devir teslim töreni yapıldı. İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mustafa Ekici, görevini Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökhan Güzeltas’a devretti.

Uzman Dr. Ekici, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanırken, Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü görevini Op. Dr. Gökhan Güzeltas üstlendi.

Ancak Mersin gibi metropol bir şehrin en stratejik hizmet alanlarından biri olan sağlık konusunda yaşanan bu değişimler kamuoyundan tepki çekerken, Bitlis’ten yapılan atama da liyakat sorularının gündeme gelmesiyle eleştirilere konu oldu.