Burası müdür odası mı sendika ofisi mi?

17 Ekim 2024 Perşembe 16:29

Mersin’de eğitimcilerin yandaş sendikaya üye olmasının sağlanması için bir okul müdürünün makam odasını ofise çevirdiği iddia edildi. Türk Eğitim Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Metin Ercan, yaşananlara, “Burası müdür odası mı, Eğitim Bir - Sen’in ofisi mi?” diye isyan etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen, MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim- Sen’in hedefinde! Mersin’de, Eğitim Bir – Sen üyesi bir okul müdürünün, makam odasını sendika ofisi olarak kullanıp, eğitimcileri üye yapmaya zorladığını iddia eden Türk Eğitim Sen, yetkilileri göreve çağırdı.  

 

ERCAN: “UYARMIŞTIM”

Konuyla ilgili sosyal medyadan, “Burası müdür odası mı Eğitim Bir Sen’in sendika ofisi mi?” başlığıyla zehir zemberek bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Metin Ercan, yaşananlara tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde benzeri durumlarla ilgili yaptığı uyarı paylaşımlarının müdürleri baskı altına almaya çalışmakla eleştirildiğini anımsatan Ercan, “Paylaşımlarımın mesnetsiz olduğunu söyleyenler olmuş. Fotoğraflarda görülen bir okulumuzun müdür odasıdır. Müdür odasında bir sendika başkanı makamın gücüyle sendikasına üye yapmakta ve zafer kazanmış komutan edasında poz vermektedir. Fotoğraflarda ve müdürün paylaşımında görüleceği üzere okul müdürü devletin makamını bir sendika başkanına peşkeş çekerek, devletin makamına gölge düşürmektedir. Bu okul müdürünün ve sendika başkanının sosyal medyada yaptıkları paylaşımların çalışma barışının bozulmasına, devletin kurumlarına duyulan güvenin zedelenmesine ve sendikal zeminin kirletilmesine yol açtığı ortadadır. Sendikacılık da bu değildir, müdürlükte bu değildir!

 

“DEVLETİN MAKAMINI KÜÇÜLTMEYE KİMSENİN HAKKI YOK”

Kendilerine emanet edilmiş makamları dışarıdan yapıların emrine verenler devlet memuru değil, biat ettikleri yapının elemanıdırlar, bizim için de yok hükmündedirler. Okul müdürlüğü devletin makamıdır, devletin makamını küçültmeye kimsenin hakkı yoktur. Sözümüz bu şekilde devletin makamlarını biat ettikleri yapının emrine veren kurum müdürlerinedir. Görevini layıkıyla yerine getiren sadakati sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletine olan sendikası ne olursa olsun tüm Kurum Müdürlerimiz başımızın tacıdır.

Bu okul müdürünün tavrını ve sendika başkanının tarzını eğitim çalışanlarının ve kamunun vicdanına havale ediyor okul müdürü ile ilgili tarafsızlığını yitirmekten ve görevini kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağımızı buradan ilan ediyorum.

Adalet liyakat ve devlete sadakat noktasında bir kamu düzeninin hakim olması için sonuna kadar mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi.