Depremler sürüyor Mersin seyrediyor!

16 Ekim 2024 Çarşamba 17:47

Türkiye peş peşe depremlerle sarsılırken gevşek zemin yapısı üzerindeki kalitesiz yapı stoğu nedeniyle endişeli bir bekleyiş süren Mersin’de halen daha özellikle yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm ile ilgili harekete geçmemesi tepki çekiyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’de deprem hareketliliği sürerken Mersin’de yerel yöneticiler kentsel dönüşüm için harekete geçmek yerine seyirci kalmayı tercih ediyor!

Son olarak Malatya bir kez daha 5.9 ile sarsılırken uzmanlar yerel yönetimlere karşı harekete geçme çağrısını yineledi. Bu çağrıların karşılıksız kaldığı şehirlerden olan Mersin’de ise hissedilen Malatya depremi korku ve endişeye neden oldu. Gevşek zemin yapısı üzerindeki kalitesiz yapı stoğu nedeniyle olası bir depremde büyük yıkım yaşanmasından korkulan Mersin’de, kentsel dönüşüm için harekete geçilmemesi bir kez daha eleştirileri gündeme getirdi.

Özellikle Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin önceliklerini kentsel dönüşüme vermek yerine festival gibi günü kurtaracak siyasi propaganda içerikli etkinliklere kaynak aktarmasına isyan eden vatandaşlar, belediye bütçelerinin halk için kullanılmasını istedi.