Liman’da yeni uygulama 21 Ekim’de başlıyor

16 Ekim 2024 Çarşamba 16:07

Mersin Limanı’nın özelleştirmesini 2007’de alan MIP Şirketi’nin geçen yıl startını verdiği Yeni Kapı Giriş Uygulaması 21 Ekim’de başlıyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Limanına giriş yapacak olan dolu kargo yüklü araçların operasyonel süreçlerini daha iyi takip edebilmek ve operasyonel verimliliği arttırabilmek için Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) Port Portal sistemi üzerinden kapı giriş öncesi plaka tanımlama süreci başlatılıyor.

21 Ekim 2024 tarihinde devreye alınacak uygulama ile tüm operasyon tipleri için limana giriş yapacak araçlarda plaka bildirme zorunlu hale gelecek olup, sistemde plakası tanımlı olmayan araçlar, kapı giriş öncesindeki kontrol noktasından çıkış yoluna yönlendirilecek.

 

SİSTEMDE PLAKASI OLMAYAN ALINMAYACAK

Konu ile ilgili olarak üyelerini bilgilendirmek amacıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) işbirliğiyle oda hizmet binasında detaylı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bilgilendirme toplantısına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar da katıldı.

Toplantıda Mersin Limanına giriş yapacak olan dolu kargo yüklü araçların operasyonel süreçlerini daha iyi takip edebilmek ve operasyonel verimliliği arttırabilmek için MIP’in, Port Portal Sistemi üzerinden kapı giriş öncesi plaka tanımlama süreci başlattığını açıklandı. 21 Ekim 2024’te devreye alınacak uygulama ile tüm operasyon tipleri için limana girecek araçlarda plaka bildirmenin zorunlu hale geleceği ifade edilen toplantıda, sistemde plakası tanımlı olmayan araçların ise kapı giriş öncesindeki kontrol noktasından çıkış yoluna yönlendirileceği kaydedildi. Yeni sistemin detaylarının aktarıldığı toplantı merak edilen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.