Akdeniz’de ücretsiz kurslar meslek sahibi yapıyor

15 Ekim 2024 Salı 16:48

Akdeniz Belediyesi’nin; “Bilgisayar Destekli Muhasebe, İnsan Kaynakları, Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Bilgisayar İşletmenliği ile Grafik ve Animasyon” kursları devam ediyor. Kasım ayına dek sürecek ücretsiz kurslara 100 genç katılırken, bir süre önce biten kursları başarıyla tamamlayan 100 kursiyer de işe yerleşip istihdama katıldı.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi, gençleri önce meslek, ardından da iş sahibi yapıyor, istihdama katkı sağlıyor. Merkezde, geçen Ağustos ayında başlayan eğitimler kapsamında kursiyerlere, alanında uzman eğitmenler gözetiminde Bilgisayar Destekli Muhasebe, İnsan Kaynakları, Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Bilgisayar İşletmenliği ile Grafik ve Animasyon kursları veriliyor.

 

YENİ DÖNEM KURSLARA 100 GENÇ KATILIYOR, 100 GENÇ DE İŞ SAHİBİ OLDU

Çağı yakalayan mesleki kurslar ve beceri eğitimleri, bugün itibariyle 100 kursiyerin katılımıyla sürüyor. Öte yandan bir süre önce tamamlanan kurslara katılan gençlerden 100’ü de iş bularak istihdama katıldı. Geçen Ağustos ayında başlayan yeni dönem ücretsiz kurslar Kasım ayında sona erecek, eğitimleri başarıyla bitiren kursiyerler sertifikalarını alarak iş dünyasına atılacak. Kurslara katılan gençler, duygularını, düşünce ve memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

 

“KURSA SIFIR BİLGİ İLE GELDİM, ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

Karaduvar Mahallesi’nde ikamet ettiğini söyleyen Esra Karabiberoğlu; “Kursu, sosyal medyadan öğrenip başvuru yaptım ve mülakata çağrıldım. Öğretmenlerimiz, beni güler yüzle karşılayıp, daha sonra haber vereceklerini söylediler. Sonrasında da kursa çağrıldım. Kursa sıfır bilgi ile gelmiştim, çok şey öğrenerek, kendime çok şey katarak kursu bitireceğimi düşünüyorum. Kendimden emin bir şekilde kursu bitiriyorum. Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HER YERDE ÇALIŞABİLECEK DONANIMA SAHİP OLDUM”

Mine Nur Uçar da kursu sosyal medyadan gördüğünü ve Toroslar ilçesinden katıldığını belirterek; “Kursa başvurdum ve mülakat sonucunda kabul edildim. Program üzerinden gidiyoruz, 4 tane programın hepsini öğrendik. Yani buradan çıktığım zaman her yerde çalışabilecek bir donanıma sahip olduğumu düşünüyorum. Aldığımız eğitim ve sertifikalar sonrası belediyemizin de desteğiyle çok güzel yerlerde işe başlayacağız. Tüm gençlere bu kursları tavsiye ediyor ve katılmaya çağırıyorum” diye konuştu.

 

“AKDENİZ BELEDİYESİ, EV KADINLARINA ÇOK GÜZEL BİR İMKÂN SAĞLIYOR”

Kursa Dikilitaş Mahallesi’nden katıldığını belirten Cansu Budancamanak ise, eğitimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Akdeniz Belediyemiz, özellikle ev kadınlarına çok güzel bir iş imkânı sağladı. Burada öğrendiğimiz kursların ardından, sertifikamızı da aldıktan sonra belediyenin de destekleriyle güzel bir iş sahibi olacağız” dedi.

Kursiyerler arasında mimarlık bölümü öğrencisi de var

Gülçin Balbol adlı mimarlık bölümü mezunu kursiyer genç de Halk Eğitim Merkezi’nin yönlendirmesiyle belediyenin kurslarından haberdar olduğunu, meslek hayatında fayda sağlayacağını düşündüğü için de merkezde eğitim almayı tercih ettiğini söyledi. Balbol; “Öncelikle Akdeniz Belediyesi’ne, bize bu imkânı sağladığı için, ücretsiz ve bu kadar güzel bir ortamda kurs sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

KURSA GELMEK İÇİN HER GÜN 1 SAATLİK YOLU AŞIYOR

Davultepe’de yaşadığını ve kursa gelmek için her gün 1 saatlik yolu aştığını anlatan Erkan Duran adlı kursiyer ise; merkezde çok güzel imkanlara sahip olduklarını belirterek şöyle konuştu; “Kendimiz hiçbir şey getirmek zorunda kalmıyoruz. Gerekli bilgisayarlar, araç, gereç ve malzemeler burada bize sağlanıyor. Bu ekonomik şartlarda böylesi güzel ve ücretsiz kurs nedeniyle memnunuz. Gerçekten çok güzel şeyler öğreniyoruz. Hocalarımıza, yöneticilerimize ve bize böyle bir imkânı sağladığı için Akdeniz Belediyemize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.