Milli Eğitime bağlı kurslardaki kadın kursiyerlere ve özellikle 11 deprem ilindeki kadınlara eğitimler vermeyi ve her ilden en az 2 kadına istihdam sağlamayı hedefleyen ‘Dijital Benim İşim Projesi kapsamında Mersin’de eğitici bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Haber Merkezi
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Vodafone Vakfı arasında yapılan iş birliği protokolü ile halk eğitimi merkezlerinde öğrenim gören kadınlara dijital okuryazarlık becerileri kazandırılması ve dijital alanlarda mesleki gelişimlerini destekleyerek aktif işgücüne katılmalarına olanak sağlanması amacıyla hayata geçirilen "Dijital Benim İşim" projesi ile ilgili Mersin’de eğitici bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kendirci, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Nazmi Kendigelen ve Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program açılış konuşmaları ile başladı.
Fazilet Durmuş konuşmasında: "Dijital dünyayı yapan, yöneten, pazarlayan ve bu dünyanın tam da içinde olması gereken kadınlarımız Türkiye Yüzyılı'nın inşasında toplumsal mimarlarımız olacaktır. Türk kadını çağlar boyu cesaretiyle ve kabiliyetleriyle her alanda tarihe damgasını vurmuştur ve günümüzde de farklı alanlarda başarı hikâyeleri yazmaya devam etmiştir.
2020 yılında Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Vodafone Vakfı arasında yapılan iş birliği protokolü ile hayata geçirilen "Dijital Benim İşim Projesi Eğitici Bilgilendirme Toplantımıza" hepiniz Hoş geldiniz." diyerek başladı. Durmuş konuşmasını: "Proje ile halk eğitimi merkezlerinde öğrenim gören kadınlara, dijital okuryazarlık becerileri kazandırılması ve dijital pazarlama alanlarda mesleki gelişimlerini destekleyerek aktif işgücüne katılmalarına olanak sağlanması amaçlanmıştır. Proje kapsamında ilimizde bu alanda 45 kurs açılmış, 623 kursiyere katılım belgesi verilmiştir. Projenin 3. ve 4. Fazlarında deprem bölgesindeki 15 bin kadın arkadaşımıza ulaşılması da ayrıca gurur verici bir başarıdır.
Projenin hayata geçirilmesinde öncü olan Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ve Vodafone Vakfına kadınlarımızın hayatına dokundukları için evvela bir kadın olarak teşekkür ederim. Ayrıca projemizin başarıyla yürütülmesini sağlayan Halk Eğitimi Merkezi çalışanlarımıza da teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” diyerek tamamladı.
Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel de, “Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapmak bizim için çok anlamlı oldu. Bu iş birliği vesilesiyle çok daha fazla insana ulaşma imkânımız oldu. Kadınlara destek olmak ve onları dijital dünyada söz sahibi edebilmek için çok güzel bir proje içerisindeyiz. Ben kurumumuz adına Sayın Cengiz Mete'ye hem de Sayın Bakan'ımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.
Mete de, “Biz bugün burada eğitici eğitimi gerçekleştiriyoruz. Sizler buradaki eğitimlerin ardından direkt sahaya gideceksiniz. Buradan sizin heybenizin ne kadar dolu gittiği bizim için çok kıymetli” diyerek eğitim almak için bulunan katılımcılara ve ev sahipliği yapan Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti. Toplumsal kalkınmanın, toplumun tüm kesimlerinin bir arada olmasıyla mümkün olduğunu vurgulayan Cengiz Mete, bakanlık olarak bu tür çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti.
Toplantının devamında proje tanıtımı yapıldı. Toplantı, deneyim paylaşımı paneli ve kursiyerlerin başarı hikâyeleri paylaşımı ile sona erdi.
“Dijital Benim İşim” projesi kapsamında kadın kursiyerlere ve özellikle 11 deprem ilindeki kadınlara eğitimler verilirken, her ilden en az 2 kadına istihdam sağlanması hedeflenmiş olup bu doğrultuda hazırlanan toplantıya 11 ilde yer alan 80'i dijital okuryazarlık ve 33'ü dijital pazarlama olmak üzere 113 eğitici katıldı.