CHP’den Akkuyu şoku!

4 Kasım 2022 Cuma 16:56

CHP seçim bildirgesinde “iptal edeceğiz” demişti: CHP’li Akın Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne sahip çıktı.

Haber Merkezi

 

CHP'nin 2018 yılındaki seçim bildirgesinde "mümkünse iptal edeceğiz" dediği, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın da "sözleşmeyi masaya yatıracağız" diye vurguladığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sahip çıktı.

Akın, seçimleri kazanmaları durumunda uygulanacak enerji politikaları hakkında partisinin genel merkezinde basın açıklaması yaptı.

AKP’nin hali hazırda yürüttüğü enerji yatırımlarının sürüp sürmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlatan Akın, iş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarının ihlal edildiği Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaatına devam edileceğini söyledi.

 

“NÜKLEER ENERJİYE KARŞI DEĞİLİZ”

Devlette devamlılığın esas olduğu gerekçesiyle AKP’nin yürüttüğü projeleri devam ettireceklerini belirten Akın, “Biz CHP olarak nükleer enerjiye karşı değiliz. Ancak, Akkuyu Nükleer Santrali projesi hakkında mevcut durum analizi, sözleşme detaylarını bilmiyoruz. Bunları irdeleyeceğiz. Bir kere bunları kamuoyuna açıklayıp rahatlatmak lazım. Bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi Türkiye’nin nükleer teknolojiye sahip olması. Türk vatandaşlarının da işin içinde olduğu ve oyuncu oldukları ve teknolojiyi geliştirdikleri bir noktaya getirelim diye uğraşıyoruz. Tüm enerji konularına açığız ama önce insan diyoruz” ifadelerini kullandı.