Partiye ayar vermeden duramıyor!

20 Temmuz 2024 Cumartesi 23:19

Sık sık partiye ayar vermekle eleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yine kendini tutamadı. Seçer, Kadın Kolları Kongresinde; mağrur davranılmaması ve siyasal oyunların içerisine girilmemesi uyarısında bulundu.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi, Kongre ve Sergi Sarayında geniş katılımla yapıldı.

Kongreye; CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Milletvekilleri Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP önceki dönem Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

 

SEÇER UYARDI: “SİYASAL OYUNLAR İÇERİSİNE GİRİLMEMELİ”

Kongrede bir konuşma yapan ve CHP oylarında rakamsal bir yükselişin olduğunu vurgulayan ve iktidara ramak kaldığını hatırlatan Seçer, Mersin özelinde de merkezin dışındaki ilçelerde oy yükselişinin olduğunu kaydetti.

Bu sonuçlara rağmen mağrur davranılmaması ve siyasal oyunların içerisine girilmemesi gerektiğinin altını çizen Seçer, “Bizim amacımız artık Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyeleri kazanmanın ötesinde olmalı” ifadelerini kullandı.

Bugün oturulan koltukların CHP sayesinde kazanılan koltuklar olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “CHP kimsenin değil, Türk halkının tapulu malıdır, hepimizindir CHP’nin hepimize emeği vardır. Bugün oturduğumuz koltuklar CHP sayesinde kazandığımız koltuklardır. Bizim ölünceye kadar değil sonsuza kadar borcumuz CHP’yi yüceltmek olmalıdır. Bu bilinçle çalışacağız.” diye konuştu.

Başarının, kişi ve kurumların birbirini kıskanması ile değil, birleşerek hareket edilmesi sayesinde yakalanabileceğine dikkat çeken Seçer, “Başarı birbirimizi kıskanarak, aşağı çekerek değil, örnek olarak, kalben yardımcı olarak, onun işini yolunu açarak elde edilir. Biz birleşe, birleşe kazanacağız” ifadelerini kullandı. 

 

 “BİZDE BİAT KÜLTÜRÜ YOK”

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “Mersin’de sıkıntımız yok. Ama ülke rayından çıktı. Ülkeyi rayına oturtmamız lazım. Bizler ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide siyaset yapıyoruz Sizler bizler aklımızla yüreğimizle çok iyi çalışarak bu raydan çıkmayı rayına oturtmamız lazım. Bizde biat kültürü yok. Mevcut iktidar kendine uygun bir biat toplumu yaratmaya çalışıyor. Öğretmenlik Kanunu ortada. Ama sizlerle bizlerle bu ulu önderimizin bize emanet ettiği partide kadınlarımızın, örgütlerimizin, belediye başkanlarımızın, vekillerimizin, genel merkezimizin gücüyle inşallah ilk yapılacak genel seçimde CHP’yi iktidar yapacağız.

Hükümet Mersin ile ilgili hep yanlış işler yapıyor. Son örnek Konteyner Limanı. Mersin’de CHP’nin tarihi bir oy alma başarısını böyle mi cezalandırıyorsunuz? Biz yine bu cezadan ürkmeyiz, mücadelesini veririz. Bu hizmetler buraya gelmeli. Ama en güzel hizmet ne zaman gelir, iktidar olduğumuzda. Ben sizlere inanıyorum. Silerle beraber yapılacak ilk genel seçimde CHP’yi iktidar ilan edeceğiz inşallah sonra bozulan tüm düzenleri yerine oturtacağız” dedi.