Kıbrıs gazileri Mersin’den KKTC’ye uğurlandı

18 Temmuz 2024 Perşembe 18:18

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 90 gazi, harekatın 50. yıldönümü nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Mersin’den uğurlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yıl Programı çerçevesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından belirlenen 90 gazi, Mersin Limanı'nda düzenlenen törenle uğurlandı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, “Şu anda bir gurur tablosu içerisindeyiz. Kahraman gazilerimizle birlikteyiz. Onlar aziz şehitlerimizin yol arkadaşları. Onlarla gurur duyuyoruz. Gazilerimizle gurur duyuyoruz. Onlar bize şanlı ecdadımızı anımsatıyor. Kahraman ecdadımızı anımsatıyor. Malumunuz tarihte şanlı başarılarıyla damga vurmuş bir milletin, bir medeniyetin mensuplarıyız. Ve bugün tarihi bir anı Mersin Limanı'nda yaşıyoruz. Biraz sonra gazilerimizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uğurlayacağız. Tıpkı 50 yıl önce gene bu kıyılarda, bu limanlarda Kıbrıs'a yol aldıkları gibi bugün de aradan geçen 50 yılın ardından bir seyahat gerçekleştirecekler" dedi.