Yeni itfaiye erlerine ilk yardım eğitimi

18 Temmuz 2024 Perşembe 18:16

Haber Merkezi

 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye kadrosuna katılan yeni itfaiye erleri için ilk yardım eğitimi başlatıldı.

Eğitimlerle, personelin temel sağlık bilgisinin artması, ilk yardım bilgi ve becerisini kazanarak doğru ve bilinçli ilk yardım yapabilmesi amaçlanıyor.

Oluşabilecek kazalarda ölüm ve sakatlık riskinin azalması için ilk yardım eğitimine önem veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün eğitim alan personel sayısını artırıyor. Eğitimler 16 saat sürecek ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ilk yardım sertifikası alacak.

ATA Eğitim Merkezi’nde başlayan ilk yardım kursunda personele, temel ilk yardım uygulamaları, hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması ve donma durumlarında ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalar, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, boğulma ve hasta taşıma teknikleri konularında ilk yardım eğitimleri veriliyor.

 

İLK YARDIM HAYATİ ÖNEME SAHİP

Mersin İtfaiyesi Eğitim Şube Müdürlüğü'nde İlk Yardım Eğitmeni olarak görev yapan Oğuzhan Şimşek, olası kazalarda sağlık ekipleri gelene kadar yapılan ilk yardımın hayati önem taşıdığını vurguladı. Amaçlarının personelin acil durumlarda müdahale bilgi ve becerisini artırmak olduğunu vurgulayan Şimşek, “İlk yardımda temel nokta eğitim almış kişiler tarafından yapılması. Bizim de amacımız tüm personelimize ilk yardım eğitimleri vererek halka dokunduğumuz her noktada bilgi, beceri ve tecrübesi olan bir ekip kurmak. Parkta, okulda, sokakta, iş yerlerinde, otobüste oluşabilecek istenmeyen kazalarda acil sağlık hizmetlerine ulaşana kadar etkili ve doğru müdahalelerle insanların hayata tutunmalarına yardımcı olmak” dedi.