Rakipler Mersin’in dişine göre!

18 Temmuz 2024 Perşembe 18:13

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin’in de mücadele ettiği EuroLeague Kadınlar 2024/25 sezonu için gruplar kura çekimi ile belli oldu. Mersin ekibi, Yunanistan, Fransa, Çekya ve Macaristan ile B grubunda yer aldı.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde normal sezonun grup kuraları çekildi. Temsilcilerimizin rakipleri belli oldu. Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda ilk kez yeni formatıyla oynanacak turnuvanın 2024-2025 sezonu grupları belirlendi.

Euroleauge Kadın Şampiyonlar Ligi’ne 9 farklı ülkeyi temsil eden toplam 19 kulüp kayıt yaptırdı. Bu sezon format değişikliğine gidildi ve 4 gurupta 4’erli takıml yer aldı. Final 8 uygulaması ile kupanın sahibini bulacağı turnuva gruplarında son sırayı alan takımlar Euro Cup 16 turunda yer alacak.

Temsilcimiz ÇBK Mersin ve Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu 13 kulüp, şampiyonada direkt yer bulunurken, kalan 3 kulüp ise 18 ve 25 Eylül'de oynanacak iç saha-deplasman maçlarıyla belirlenecek.

Elemeler, 18 ve 25 Eylül tarihlerinde iç saha ve deplasman serisinde iki kulüpten oluşan üç eşleşmeyle oynanacak ve her eşleşmenin galibi Euroleauge Kadınlar Liginde mücadele edecek.

 

RAKİPLER MERSİN’İN DİŞİNE GÖRE

Kura çekimi sonrası temsilcimiz ÇBK Mersin’in da bulunduğu B Grubunda şu takımlar yer aldı; Fransa’dan Tango Bourges Basket, Yunanistan’dan Olympiacos SFP, Macaristan’dan KSC Szekszard ve Çekya’dan Zabiny Brno.

Mersin temsilcisi Turuncu Lacivertli ekip, Avrupa’da şampiyonluk iddiasıyla yola çıksa da son 2 sezonda bir dörtlü final ve bir de final oynamaktan öteye gidemedi.

Ligde de aynı şekilde parkede fırtına gibi esse de son 2 sezondur finalde kupayı Fenerbahçe’ye kaptıran ÇBK’nın, bu sene kupa hasretine son verip vermeyeceği merak ediliyor.

 

FENERBAHCE VE BEŞİKTAŞ’TA DURUM NE?

Kadınlar Avrupa Ligi'nde son 2 sezonun şampiyonu Fenerbahçe, C Grubu'nda Villeneuve d'Ascq LM (Fransa), KGHM Polkowice (Polonya) ve Zaragoza (İspanya)/CSM Constanta (Romanya) arasındaki elemenin galibiyle mücadele edecek.

Beşiktaş ise grup aşamasında mücadele edebilmek için Basket Landes (Fransa) ile eleme müsabakaları oynayacak. Siyah-beyazlı ekip, rakibine üstünlük kurduğu takdirde A Grubu'nda Beretta Famila Schio (İtalya), DVTK HUN-Term (Macaristan) ve Perfumerias Avenida (İspanya) ile A Grubu'nda karşılaşacak.

Organizasyonda eleme maçları 18-25 Eylül'de oynanacak. Grup müsabakaları ise 9 Ekim'de başlayacak.