Tırmıl Sanayi Sitesi 5 yıldır sinyalizasyon bekliyor!

16 Temmuz 2024 Salı 22:14

Mersin sanayisinin kuluçka merkezi olan Tırmıl Sanayi Sitesi’nin 5 yıldır talep ettiği girişe sinyalizasyon sistemi kurulması projesinin hala hayata geçirilmemesi tepki çekiyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Akdeniz ilçesinde 226 bin metrekare alan üzerine, çeşitli küçük orta ölçekli sanayi faaliyetine uygun olarak 470 adet işyeri ve 44 adet sosyal ve kültürel tesisler olarak kullanılan dükkanlara sahip Tırmıl Sanayi Sitesi, hizmet bekliyor.

Tamamı dolu olan ve yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayan Tırmıl’da 5 yıldır girişe istene sinyalizasyon sisteminin hala yapılmaması esnafı isyan ettirdi.

Konu, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşiminde yine gündeme geldi. Tırmıl Sanayi Sitesinin de başkanlığını yürüten MHP’li Meclis üyesi İlhan Çokgün, taleplerine kulak verilmemesine tepki gösterdi.

 

“BÜYÜKŞEHİR BÜROKRATLARINDA CUMHUR İTTİFAKI’NIN MECLİS ÜYELERİNE KARŞI İNANILMAZ BİR DİRENÇ, DEFANS VAR”

Çokgün “Bizler seçilmiş meclis üyeleri olarak vatandaş ile idare arasında köprü görevi görüyoruz buradaki tüm arkadaşlarımızın yaptığı gibi. Ama 3 ayı geçkin bir zamandır buradayız ve maalesef bürokratlarda Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerine karşı inanılmaz bir direnç, defans var. Siz burada herhangi bir şey söylediğiniz zaman hiçbir şey yokmuş gibi güllük gülistanlık, ‘her şey tamamdır başkanım’ şeklinde devam edip gidiyor. Aylardır böyle. 

 

“EĞER HİZMET YAPACAKSAK HİZMETİN PARTİSİ YOK. SEÇİM ZAMANI GELDİ GEÇTİ”

Ben 14 yıldır Tırmıl Sanayi Sitesi’nin başkanıyım. Benim Sanayi Sitemin girişinde ısrarla, inatla, dilekçe vermemize rağmen bir sinyalizasyon sistemi yaptıramadık. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili Daire Başkanına defaten söyledik. Aynı zaman ben Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonunda görev alıyorum. Ulaşım Komisyon Başkanımız Tamer Güner’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Kendileri gelip yeri de gördüler. Tamer Güner’in de Ulaşım Daire Başkanına konuyu birçok defa söylemesine rağmen sonuç alamıyoruz.

Ben görüşmelerde orada kaza olduğundan bahsediyorum sizin daire başkanınız bana oradaki tır yoğunluğundan bahsediyor. Ben orada can kaybı olduğundan bahsediyorum, bana oradaki plandan, programdan, revizyondan bahsediliyor.

Eğer hizmet yapacaksak hizmetin partisi yok. Seçim zamanı geldi geçti hepimiz buraya hizmet için geldik” diye konuştu.

 

“SADAKAT BİZİ İLGİLENDİRMİYOR, BÜYÜKŞEHİR’DE LİYAKATLİ BÜROKRATLAR İSTİYORUZ”

Aynı zamanda sanayi sitesi içerisinde temizlik ile ilgili de sıkıntılar olduğunu dile getiren İlhan Çokgün, konuşmasını şöyle tamamladı; “Çevre Koruma Daire başkanına sanayimizde temizlik ile ilgili sıkıntı olduğunu söylediğimizde, bize ‘genel sekreter yardımcımız Ali Rıza bey ile görüşün’ deniliyor. Ali Rıza bey ile görüşeceksem siz neden daire başkanısınız? Ben neden meclis üyesiyim? Siz neden daire başkanısınız? Biz liyakat istiyoruz. Sadakat bizi ilgilendirmiyor, biz Mersin Büyükşehir Belediyesinde liyakatli bürokratlar istiyoruz.”

 

“TÜM DAİRE BAŞKANLARIMIZI TÖHMET ALTINDA BIRAKTINIZ”

Meclis toplantısına başkanlık eden CHP’li Ali Uyan ise “Tüm daire başkanlarımızı töhmet altında bırakmanız doğru olmadı. Sadece CHP’li meclis üyeleri değil buradaki tüm meclis üyeleri bizim daire başkanlarımıza rahatlıkla ulaşabilir. Daire başkanlarımız Mersin’e hizmet etmek için oradalar, görevlerini de en iyi şekilde yapıyorlar. Bunu ben söylemiyorum Mersin halkı, vatandaşlar söylüyor. Her meclis üyelerimiz daire başkanlarına rahatlıkla ulaşıyorlar” dedi.

 

SİNYALİZASYON SİSTEMİ NEDEN UYGUN DEĞİL?

Ulaşım Daire Başkanı Ersan Topçuoğlu ise “Sinyalizasyon talebi ile ilgili konuyu sayın meclis üyemize arz ettim. Teknik heyetim ile bölgede konuyu yerinde izah etmek istedim ama kendilerinin müsaitliği olmadı. Sonra genel sekreterimiz ile bölgede inceleme yaptık. Bölgede neden sinyalizasyonun oturmadığını sonrasında kendisine açıkladım. Doğudaki bir sonraki kavşağın sinyalizasyona uygun olduğunu açıkladım.

 Sonrasında yine bu alanda görüşmek kaydıyla telefonlarımızı kapattık. Ama şuana kadar bir görüşme olmadı. Yaptığımız telefon görüşmelerinde ‘ikna olduğunu düşünerek geri dönüş yapmadım. Kendisi her aradığında bilgilendirme yaptım, geri dönüş beklerdim. Kendisi her aradığında cevap verdim, açıklayıcı bilgiler ilettim” dedi.

Başkan İlhan Çokgün yeniden söz almak istese de toplantıya başkanlık yapan Uyan buna izin vermedi. Ali Uyan, Çokgün’e, ilgili birimler ile tekrar görüşme yapmayı önererek, “Arkadaşlar sizi aramış görüşmüşler tekrar görüşürsünüz” dedi.