Euroleauge format atıldı

11 Temmuz 2024 Perşembe 15:59

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin’in de yer aldığı EuroLeague’de bu yıl format değişikliğinden dolayı 16 takımın mücadele edeceği turnuva rekabetin artması heyecanı doruğa çıkartacak.

Kadınlar Avrupa Ligi’nin (EuroLeague) 2024-2025 sezonu başlıyor. Bu sene EuroLeague’de format değişikliğinden dolayı sezon öncesi ligde geçen sene mücadele eden 13 takım ve 2023/2024 sezonunda Avrupa kupalarında final oynayan ve dereceye giren 6 takım arasındaki eşleşmeler sonrası 3 takımın daha katılmasıyla toplam 16 takım ile turnuva gerçekleşecek.

Euroleauge'de temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin ve Fenerbahçe Alagöz Holding direkt katılım sağlarken, Beşiktaş BOA eleme grubunda yapılacak kura çekimi ile karşılaşmalar sonrası katılıp katılamayacağı netlik kazanacak. Kura çekimi 18 Temmuzda Almanya da gerçekleşecek.

13 Takım ve elemelerden gelen 3 takım ile toplamda 16 takımın yer alacağı Euroleauge’de 4 grupta 4'erli takımların katılımı ile ilk tur gerçekleştirilecek. Son sırada yer alan takımlar EuroCup Çeyrek Finalde yer alırken 4 grupta ilk üç sırada yer alan takımlar yoluna devam edecek. Sezon, sonu Final 4 yerine Final 8 oynanarak Euroleauge format atılarak geçmişe dönüşmüş oldu. Otoriteler Euroleauge’de bu sezon rekabetin artacağı, heyecanın dorukta olduğu her maçın önem taşıdığı bir lig olacağını düşüncesi içindeler.

 

KADINLAR EUROLEAGUE’DE MÜCADELE EDECEK KULÜPLER

ÇBK Mersin, Fenerbahçe Türkiye 2 takım

Villeneuve d'Ascq-LM,  Tango Bourges (Fransa) 2 takım

Valencia Basket Club, Avenida (İspanya) 2 takım

DVTK HUN-Therm Miskolc (Macaristan)

Umana Reyer Venezia, Baretta Famila (İtalya) 2 takım

ZVVZ USK Praha (Çekya)

KGHM Polkowice (Polonya)

Olympiacos SFP (Yunanistan)

Uni Gyor (Macaristan)

 

GEÇEN SEZON AVRUPA KUPALARINDA BAŞARILI PERFORMANS ORTAYA KOYAN ELEMELERDE YER ALACAK KULÜPLER İSE ŞU ŞEKİLDE:

Beşiktaş Türkiye

Basket Landes (Fransa)

Casademont Zaragoza (İspanya)

KSC Szekszard (Macaristan)

CSM Constanta (Romanya)

Zabiny Brno (Çekya)

Eleme Müsabakaları eşleşmeler sonrası 18/25 Eylül tarihlerinden oynanacak müsabakalar sonrasında üstünlük sağlayan takımlar Euroleauge katılımı sağlarken elenen takımlar EuroCup mücadelesine devam edecekler.