Tarım sektöründe, AB Yeşil Mutabakatına uyum eğitimi

30 Haziran 2024 Pazar 20:21

Haber Merkezi

 

Tarım ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Mersinli firmalar, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen eğitimle, Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakatına uyum sürecine hazırlanıyor.

RESLOG Türkiye Projesi desteğiyle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, tarım ve gıda sektörleri odaklı AB Yeşil Mutabakatına Uyum Eğitimi düzenlendi. Eğitmenliğini Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil’in üstlendiği eğitim, MTSO Atölye 1886’da gerçekleştirildi.

Katılımcılar, Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı, AB Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizmasının genel çerçevesi hakkında bilgilenirken, Türkiye’de tarım ve gıda sektörlerinin AB’ye ihracatı açısından etkilerini de değerlendirme fırsatı buldu. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden dolayı ürün yelpazesinde beklenen değişiklikler ve buna paralel verimli su yönetimi ve su gereksinimi az olan ürün türlerinin anlatıldığı eğitimde katılımcılar ayrıca, “Tarım ürünlerinin AB’ye ihracatında karşılaşılan pestisit oranı gibi zorluklar ve bununla ilgili AB standartları ile AB Yeşil Mutabakatına uyum sürecinde tarım ve gıda sektörlerinde yeşil dönüşüm için proje ve finansman imkanları” konularında da detaylı bilgi sahibi oldu.