Mersin’in en büyük kurban satış alanı Toroslar’da

14 Haziran 2024 Cuma 17:23

Toroslar Belediyesi, 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı süresince kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirleri aldı.

Haber Merkezi

 

Toroslar genelinde 25 tane sabit, 3 tane mobil olmak üzere 28 tane kurban kesim yeri oluşturulurken, Korukent Mahallesi’nde, 2. El Oto Galericiler Sitesi’nin alt tarafında 50 dönüm alan üzerine Mersin’in en büyük kurban satış alanlarından biri hazırlandı.

25 ada, 442 parsel ve 14 bin 500 küçükbaş hayvanın yer aldığı kurban satış alanında; 2 kurban kesim yeri, 5 adet stant, otopark, aydınlatma, tuvalet ve banyo gibi hem satıcıların hem vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için tüm ihtiyaçlar düşünüldü.

Kurban satış ve kesim alanlarında bayram süresince, zabıta ve temizlik ekipleri ile görevli personel de hazır bulunacak.

Kurban kesim ve satış alanlarına çöp konteynerleri yerleştirdiklerinin bilgisini veren Başkan Abrurrahman Yıldız, atıkların bertarafı konusunda da hassasiyet çağrısında bulunarak; “Kurban satış yerimizde ve kesim alanlarımızda zabıta ve temizlik ekiplerimiz ile görevli personelimiz bayram süresince görev yapacak. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı durumunda belediyemizin 0324 322 72 00 numaralı telefonunu arayarak istek ve taleplerini iletebilirler” şeklinde konuştu.

Valilik Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca verilen karara göre, küçükbaş kurbanlık kesim fiyatı 700 TL, büyükbaş kurbanlık kesim fiyatı ise 3.500 TL olarak belirlendi.