Jandarmadan coşkulu kutlama

14 Haziran 2024 Cuma 17:18

Mersin’de Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 185. kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı. ’Kanun Ordusu Jandarma 185 Yaşında’ temalı şiir yarışmasında kendi kategorilerinde il birincisi olan öğrencilere ödül verildi

Jandarma Teşkilatı'nın 185. kuruluş yıldönümü Mersin'de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. İl Jandarma Komutanı Atasoy, selamlanın ardından Atatürk Anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumunun ve fotoğraf çekimi sonrası Mersin Kültür Merkezi'nde devam eden törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, milletvekilleri ve kent protokolü katıldı.

Kültür Merkezi'ndeki törende İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy ise günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, "Başarılarla dolu 185 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bu güne Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzenin sağlanması yönündeki hizmetleri ile ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmenin azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden hizmet ederek halkımızın güvenini kazanmıştır. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip olan jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşlarımızı insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletin yanında yer almıştır ve almaya devam edecektir. Jandarma, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanca canı pahasına her türlü zor koşulda en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekatı icra eden Jandarma, emniyet teşkilatımız ve diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordinasyon içinde, bağrından çıktığı milletten aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan ve İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Kanun Ordusu Jandarma 185 Yaşında' temalı şiir yarışmasında kendi kategorilerinde il birincisi olan öğrencilere ödül verildi. Tören sonlarına doğru jandarma komandoları tarafından zeybek gösterisi ve ardından şarkılar söylendi. Tören, Jandarma Teşkilatının kurmuş olduğu özel stantların gezilmesi ile son buldu.