OSB için taşıma projesi hayata geçiyor

13 Haziran 2024 Perşembe 17:01

Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında, Mersin-Tarsus Organize Sanayi için hayata geçecek Yeni Taşkent Bölgesi İltisak Hattı projesi değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Yeni Taşkent Bölgesi (Mersin- Tarsus OSB) İltisak Hattı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; TCDD 6. Bölge Müdürü Ali Seydi Felek, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Safvatullah Işık, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müdür Yardımcısı Hasan Çay, Mersin Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Fikret Zorlu ve TCDD Modernizasyon Servis Müdür Yardımcısı Ahmet Çimen katıldı.

Vali Pehlivan, Yeni Taşkent Bölgesi (Mersin- Tarsus Osb) İltisak Hattı’nın, yükleme-boşaltma öncesi/sonrası bekleme ve ihracata hazırlık gibi işlerin yapılabileceği operasyon alanlarına ilaveten, liman bağlantılı taşıma potansiyelleri yüksek olan büyük ölçekli fabrikaların yer aldığı OSB’lere demiryolu erişiminin sağlanacağını belirterek demiryolunun operasyonel faaliyetlerinde, mevcut istasyon ile entegre olabilme avantajının olduğunu, otobana ve D-400 karayoluna erişim imkanı gibi özelliklerini barındırıyor olması nedenleriyle demiryollarının taşıma potansiyeline önemli miktarda katkı sağlayacağını belirtti.