Anamur’da yanlış sahil hesabı yargıdan döndü!

20 Mayıs 2024 Pazartesi 19:59

Mersin’in Anamur ilçesinde önceki dönem Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın girişimleri ve CHP desteğiyle sahil bölgesinde bazı imar adalarına verilen 1.40’lık emsal kararı yargıdan döndü.

HEDİYE EROĞLU

 

Yerel seçimler sonrası MHP’den CHP’ye geçen Mersin’in Anamur ilçesinde sahil için verilen yanlış karar mahkemeden döndü.

 

CHP DE DESTEK VERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2018’de Burhanettin Kocamaz’ın başkan olması ile start verdiği 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Plan çalışmaları kapsamında Anamur için de harekete geldi. Anamur genelinde daha önce yapılan ve onaylanan 1/5 bin ölçekli 1.Etap revizyon imar planının 1/1000 ölçekli planı AKP - CHP ve müttefik partilerin oy birliğiyle kabul edildi.

 

PLANA BİN 16 ADET İTİRAZ GELDİ

Ancak Anamur 1. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı'na toplam bin 16 adet itiraz geldi. İtirazlar çerçevesinde en tepki çeken konu olan sahildeki imar düzenlemesi oldu.

Büyük tepki çeken sahil düzenlemelerinden bazı imar adalarına 1.40’lık emsal karara Şehir Plancıları Odası Mersin Şubesi itiraz ederek dava açtı. Açılan dava sonucunda yargıdan döndü. Karar ‘yanlış hesap Bağdat’tan döner’ yorumlarına neden oldu.