Cemevi Kadın Komisyonu’ndan Anneler Günü kutlaması

13 Mayıs 2024 Pazartesi 18:32

Haber Merkezi

 

Mersin Cemevi Kadın Komisyonu, Anneler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Yenişehir Kent Konseyinde yapılan etkinlikte konuşan Mersin Cemevi Kadın Komisyon Üyesi Aysel Kılavuz, “Yaşamda doğumdan ölüme kadar hiç karşılık beklemeden evlatlarını yalnız bırakmayacak yegâne insandır annelerimizdir" dedi.

Annelerin yaşamdaki yerlerinin önemine vurgu yapan Kılavuz "Annelerin hiçbir zaman yeri dolmaz, ne kalem yeter yazmaya, ne kelam yeter anlatmaya. Annelerin ağlamadığı, çocukların ölmediği ve savaşların olmadığı bir dünya diliyorum" ifadelerini kullandı.

“Cumartesi annelerine, Roboski annelerine, barış annelerine, Suruç annelerine, gar katliamı annelerine ve Berkin Elvan, Mısra Öz, Gülistan Doku’nun annesine, Emine Şenyar anneye selam yolluyoruz. Ayrıca Hak’ka yürümüş tüm annelerimizin mekanı ışık olsun saygı ve özlemle anıyoruz" diyen Kılavuz şöyle konuştu: "Umudun, şefkatin, kararlılığın, merhametin adı olan tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Anneler Günü barışa ve umuda gayret olsun. Yol gözleyen, derman dileyen anaların cümlesine niyazımız, kız kardeşlere ikrarımızdır. Bugün burada yalnız bırakmayan Alevi kurumlarına, kadın örgütlerine, tüm annelere, söyleyecekleri türkülerle annelere unutulmaz gün yaşatacak sanatçı dostlarıma teşekkür ediyorum"

Etkinliğe katılan kadınlar Koray El, Reyhan Kurtulmaz, Ali Sarıtaş, Rüya Şah ve Çiğdem Akdoğan'ın etnik halk ezgileriyle doyasıya halaylar çekip eğlendi.