MEÜ’de, Tıbbi Laboratuvar Çalışanları Haftası kutlandı

7 Mayıs 2024 Salı 16:53

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez 22-28 Nisan haftasının “Tıbbi Laboratuvar Çalışanları Haftası”’ olarak ilan edilmesinin ardından üniversite Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından ilk kez kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Yüksekokul akademik ve idari personeli ile Tıbbi laboratuvar programı öğrenciler katıldı.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, tıbbi laboratuvar teknikerlerinin sağlık hizmetlerinde hastaların tedavi planına katkılarına ve özverili çalışmalarına değinerek teşekkür etti. Yüksekokul program Koordinatörü Dr. Öğr. Üye Gül Bayram ve Öğr. Gör. Hülya Özüdoğru ise sağlık alanında hastalıkların teşhis ve tedavi sürecinin yanı sıra, çevre güvenliği, tüketilen gıdaların kontrolü ve birçok alanda tıbbi laboratuvar teknikerlerinin topluma dikkatli, özenli ve özverili ekip çalışmaları ile hizmet verdiğine dikkat çektiler.

Söyleşi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Safiye Taga'nın ‘Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri’ ile ilgili sunumunda bu yöntemler ilgili güncel gelişmeler katılımcılara aktarıldı. Söyleşide mezun öğrencilerden Talha Karademir de yurt dışı kariyer imkanları ile ilgili olarak öğrencileri bilgilendirdi.