Üreticiyi dolu ve fırtına vurdu!

6 Mayıs 2024 Pazartesi 17:04

Mersin’de hafta sonu etkili olan şiddetli fırtına ve rüzgar, hayatı olumsuz etkilediği gibi ekili alanlara da zarar verdi.

Haber Merkezi

 

Meteorolojinin uyarısının ardından hafta sonu Doğu Akdeniz'de fırtına etkili oldu. Mersin'de de sahil kenarlarında dalgaların boyu 2-3 metreye kadar yükselirken, kent merkezinde bazı evlerin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi.

 

AKDENİZ’DE RÜZGAR SERALARA HASAR VERDİ

Fırtına, kentte ekili alanlara da zarar verdi. Şiddetli fırtına ve rüzgar dolayısıyla seracılığın yoğun olduğu Akdeniz ilçesindeki Kazanlı ve Adanalıoğlu mahallelerinde bazı seralarda hasar oluştu. Özellikle patlıcan seralarında oluşan hasar dikkat çekerken, üreticilerin zarar gören seralarda onarım çalışması başlattığı bildirildi.

 

ERDEMLİ’Yİ DOLU VURDU

Mersin’in Erdemli ilçesinde de yüksek kesimlerde dolu yağışı etkili oldu. İlçe merkezine 27 kilometre mesafedeki 750 rakımlı Esenpınar’da etkili olan dolu, sebze ve meyve üretimi yapılan tarım arazilerinde zarara neden oldu.

Esenpınar Mahalle Muhtarı Abdurrahman Gölgeli, “Mahallemizde dolu afeti olmuştur, kısmen zarara neden olmuştur. Özellikle açık alandaki fasulyelere, elma ve meyve bahçelerine zarar vermiştir. Mahallemize geçmiş olsun. Tabi ki gerekeni yapıp yetkililere bildireceğiz” dedi.