Kamu yönetimi, Doğu Akdeniz havzası için toplandı

26 Ekim 2022 Çarşamba 15:52

Haber Merkezi

 

Çevre sorunlarına çözüm üretmek amacıyla 2022 Doğu Akdeniz Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesi bir konuşma yapan Vali Pehlivan, suyun bütün canlıların hayatını devam ettirebilmesi bakımından yaşamsal bir ihtiyaç olduğuna, başlıca ekonomik faaliyetler açısından, özellikle iklim değişikliğinin en önemli etkilerinden olan kuraklık ve yeraltı sularının tükenmeye başlamasıyla çağımızın ve geleceğin en hayati ve stratejik değeri haline geldiğine değindi.

Vali Pehlivan konuşmasını, yer üstü ve yeraltı su kaynaklarımızın korunması ve tasarruflu kullanılmasının ileride yaşanabilecek büyük sorunları da engelleyebileceğini ve gelecek nesillere gözetme sorumluluğunu yerine getirmede etkili olacağını vurguladı. Pehlivan konuşmasını, toplantının il, bölge ve Doğu Akdeniz Havzası için yarar sağlaması temennisinde bulunarak tamamladı.

Toplantı, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin; baraj işletme programları ve kuraklık işletme talimatlarına dair çalışmalar, dere yataklarına müdahaleler, karasal kaynaklı plastik kirliliğinin akdeniz sahil şeridindeki yansıması, Mersin’de katı atık yönetimi, havza ölçekli yönetim planlarının takibi konularında sunum yapılması ve doğu Akdeniz havzası yönetim heyetine gönderilen rapor ve gündem önerilerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.