Vali Pehlivan’dan zeytin tesisi incelemesi

24 Ekim 2022 Pazartesi 14:07

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Tarım ve Orman İl Müdürü Arif Abalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, ilçede bulunan 20 zeytinyağı fabrikasından biri olan Mutili Zeytinyağı Fabrikası’nı ziyaret etti.

Vali Pehlivan, beraberindeki heyet ile birlikte fabrikaya gelişinde Mutili Zeytinyağı Fabrikası ortaklarından Türker Çiftçi ve tesis çalışanları tarafından karşılandı, yürütülmekte olan çalışmalar, üretim ve pazarlama süreçlerine ilişkin bilgiler aldı.

Vali Pehlivan, beraberindeki heyet ile birlikte fabrika içerisinde incelemelerde bulundu, zeytin işleme makinesine zeytin döktü, işlenen zeytinlerden elde edilen zeytinyağını pompa vasıtasıyla aktarımını yaptıktan sonra tadına bakarak test etti.

Daha sonra fabrikanın kendi markası olan Mutili zeytin ve zeytinyağı satış mağazasında da incelemelerde bulundu, fabrika ortaklarından Türker Çiftçi’den üretim süreci ile ilgili bilgiler aldı, hayırlı işler ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu.