Sahte antrenör 6 çocuğa istismardan yargılanıyor

23 Ekim 2022 Pazar 17:32

Mersin’de 12-15 yaş aralığında ki 6 erkek çocuğa yönelik bir yıl süreyle cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 63 yaşındaki H.B’nin lisansının da olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca H.B’nin çocukların maçlarını izleme bahanesiyle okullara girmesi nedeniyle de bir okul yönetiminden de şikayetçi olundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Mezitli ilçesinde vahim bir çocuk istismarı olayı gündeme geldi. Bir spor kulübünün yöneticisi ve antrenörü olduğunu öne süren 63 yaşındaki H.B’nin, 12-15 yaş aralığında ki 6 erkek çocuğa yönelik bir yıl süreyle cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Çocukların ailelerine ve okullarında ki rehberlik öğretmenlerine anlatmaları ile ortaya çıkan olay, yargıya taşındı. Tutuklu yargılanan ve lisansının olmadığı ortaya çıkan H.B’nin çocukların maçlarını izleme bahanesiyle okullara girmesi nedeniyle de bir okul yönetiminden de şikayetçi olundu.

İddialarla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin kabul edilmesi ile ilk duruşma Mersin 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık ve mağdur ocukların avukatları katıldı. İki çocuğun ifadesinin alındığı ve tanıkların dinlendiği duruşma iddiaları destekleyen kamera kayıtları da incelendi. Dava 1 Aralık saat 13:30’a ertelendi.

 

MAÇ İZLEME BAHANESİYLE OKULLARA GİRMİŞ

İfadelerinde; bir spor kulübünde hocalık yapan ve zaman zaman okullarına ve gelerek futbol maçlarını izleyip iletişim kuran sanık H.B’nin, lisans çıkartma bahanesiyle kendileri ile yakınlaştığın ve istismarda bulunduğunu söyledi.

Çocuklar uzmanlar gözetiminde ki ifadelerinde H.B’nin kendilerini kucaklarına oturtup, öperek, okşayarak, cinsel organlarına dokunarak e kendi cinsel organını elleterek istismar ettiğini söyledi.

Ancak H.B iddiaları kabul etmeyerek, ocukları futbol takımında oynatmadığı için kıskançlık yapmakla suçladı.

Cumhuriyet Savcısı ise her ne kadar şüpheli atılı suçlamayı kabul etmese de mağdurların birbirlerini destekleyici iddiaları, birden fazla mağdurun beyanı, iftira atmayı gerektirecek bir sebep bulunmaması ve görüntüler doğrultusunda H.B’nin zincirleme şekilde cinsel istismar suçunu işlediğini savundu.

Bu şekilde şüphelinin üzerine isnat olunan her bir mağdura yönelik ayrı ayrı çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediğine dair aleyhe kuvvetli şüphe ve delilin elde edildiğini belirten savcı, bu kasamda cezalandırılması, gözaltında ve tutuklulukta geçirdiği sürelerin cezasından mahsubu talebinde bulundu.

 

UCİM EN YÜKSEK CEZAYI ALMASI İÇİN UĞRAŞACAK

Davaya müdahil olma talebi kabul edilmeyen ancak gözlemci olarak sürecin takipçisi olan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Derneği de duruşmayı izleyerek, “Çocuğuna sahip çık” çağrısı yaptı.

UCİM avukatlarından Delal Nehir Akça, “Her ne kadar bizim dosyaya katılma talebiz kabul edilmese de dosyayı gözlemci olarak takip edeceğiz. Çocukların ve ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sanığın alınabilecek en yüksek cezayı alması uğraşacağız.

Bu olaydan yola çıkarak ailelerin ve okul yönetimlerinin yabancı kişilerin çocuklara ulaşımına, iletişim kurmasına dikkat etmelerini istiyoruz. Zira bu olayda bir ailemiz okul yönetimi ile ilgili de suç duyurusunda bulundu” dedi.