A.B neden intihar etti? Öğrenciler tehdit mi edildi?

21 Aralık 2023 Perşembe 17:56

Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunan Şifa Hatun Sağlık Meslek Lisesinde (15) A.B isimli öğrenci yangın merdiveninden atlayarak yaşamına son verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 21 Aralık günü akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunan Şifa Hatun Sağlık Meslek Lisesinde (15) A.B isimli öğrenci öğle saatlerinde yangın merdiveninden atlayarak yaşamına son verdi.

Okulda arkadaşları ile sorun yaşadığı için disipline sevk edildiği öğrenilen A.B’nin bu nedenle okul idaresi ile gerilim yaşadığı iddia edildi. Yaşanan gerilim sonrası A.B’nin intihar ettiği öne sürüldü.

 

ŞOK İDDİALAR!

Okul öğrencilerinin büyük şok yaşadığı olayla ilgili vahim iddialarda peş peşe geldi. Öğrenciler A.B’nin öğrenim gördüğü 10 / B sınıfında olayın ardından kapının öğrencilerin üzerine kilitlenerek, olayın kimseye duyurulmaması için tehdit edildiğini savundu. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci olayın okul Müdürü K. Ç ile A.B ve ailesi arasında yaşanan tartışma sonrası yaşandığı ileri sürerek, “Öğretmeni onu okuldan kovmakla tehdit ettiği için müdürü de yüzüne tükürüp ‘sizden utanıyorum’ deyip vurmaya kalkışınca o da o psikolojiyle intihar etti” ifadelerini kullandı.

Olayın üzerinin kapatılmaya, A.B’nin psikolojik sorunları var gibi gösterilmeye çalışıldığını savunan okuldaki diğer öğrenciler, gerçeklerin açığa çıkarılması için yetkilileri göreve çağırdı.