Artistik Cimnastik Dünya Kupası Mersin’de

7 Ekim 2022 Cuma 17:02

Artistik Cimnastik Dünya Kupası, 3 gün boyunca Mersin’in ev sahipliğinde yapılacak. Eleme müsabakalarıyla başlayacak turnuvaya 25 ülkeden 98 sporcu katılacak.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Kupası, Mersin Olimpik Cimnastik Salonu’nda yapılacak. Kupa öncesi bir otelde basın toplantısı düzenleyen Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Mersin’in kendileri için çok önemli bir şehir olduğunu söyledi. 5’incisini organize ettikleri bu dünya kupasını her yıl katılımcı sayısını artırarak yapmaya devam ettiklerini kaydeden Çelen, "İlk senelerde yaptığımız yarışmaları hatırlıyorum ve bu kadar çok katılım olmuyordu. Günden güne, yıldan yıla bizim bu yaptığımız organizasyonların kalitesi, düzenliliği, Mersin halkının gösterdiği ilgi, kamu kurumlarının verdiği katkılar ve bizim ısrarla Mersin’de düzenleme talebimiz hem olumlu karşılandı. Her yılda daha kaliteli hale geliyor. Bu yıl birçok ülkeden artık katılımcılar gelmeye başladı. Çok kaliteli sporcular dünya kupamıza gelmeye başladı. Bizim sporcularımız da buradalar. Hepsi bizim gözümüzü kamaştırıyorlar. Artık dünya yıldızı oldular. Burada 1-2 sporcuyla katıldığımız dünya kupasından, bugün artık masayı doldurur hale geldik. Biliyorsunuz bütün sporcuların temeli 3 yaşında başlıyor ve çok uzun yıllar devam eden disiplin, olimpiyatların ana branşlarından bir tanesi. Biz Cimnastik Federasyonu olarak aynı zamanda kendimize bir sporcu fabrikası görevi üstlendiğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Erkekler Artistik Cimnastik Teknik Kurul Başkanı Arturs Mickevics ise Türk Cimnastik Federasyonu ile çok üst düzeyde ilişkileri olduğunu belirterek, "Birçok şampiyona bu yüzden Türkiye’de yapılıyor. Özellikle son yıllarda Türk cimnastikçilerinin Avrupa’da, Akdeniz Oyunları gibi büyük organizasyonlarda altın madalya almaları bizi de mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte de Türk cimnastiğiyle kol kola çok ciddi çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

yarışmalar, 3 gün sürecek. Organizasyonda ay yıldızlı formayı, milli sporcular kadınlarda Bilge Tarhan, Sevgi Seda Kayışoğlu, Bengisu Yıldız ve Derin Tanrıyaşükür, erkeklerde ise Ferhat Arıcan, Ademe Asil, İbrahim Çolak, Mehmet Ayberk Koşak, Sercan Demir ile Onur Çelik temsil edecek.