Hediye Eroğlu

Hediye Eroğlu

CHP’DE Kİ KAVGA!


16.09.2024

CHP Mersin’de kavga büyüyor!

Grup Başkan vekili Ali Mahir Başarır ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer arasında genel başkanlık yarışı sürecinde başlayan gerilim partiyi germeye devam ediyor.

Son olarak Vahap Seçer ile sahalarda her zaman beraber olan Mezitli’deki bir grup partili, disipline sevk edildi.

Kim bu partililer, Başarır’ın desteğiyle Mezitli Belediye Başkanlığı koltuğuna sürpriz bir şekilde oturan Ahmet Serkan Tuncer’e tepki gösteren isimler!

Disipline sevk edilerek savunmaları istenen partililer yaptıkları zehir zemberek açıklamalar ile partiye ateş püskürdü.

İddialar vahim!

CHP’liler, Tuncer’i “Mezitli adayı rant için MHP ve AKP’liler ile bir araya gelmiştir” ifadeleriyle suçladı.

CHP’liler, şu an ki belediyecilik yönetiminin tepki çeken uygulamalarının da kendilerini haklı çıkardığını savundu.

 

CHP’liler ayrıca “Bizler partinin öz evlatları, temel taşları, emektarlarıyız. Nasıl olurda bu savunmayı yapması gerekenler ‘makam’larda oturuyor da bizler hiçbir menfaati beklentisi olmayan, doğruları söyleyip demokratik olarak tepki veren insanlar savunma veriyoruz anlamak mümkün değil” tepkisi verdi.

 

Partililer ayrıca, “Bunların yanı sıra Meclis Üyesi olmak isteyen birçok partilimiz Aday Adaylığı başvurusu yapmış, bir kısmı partililerimizin takdiri ile ön seçimden çıkarak listelerde yerini almıştır. Onlara saygı duyuyoruz. Fakat listenin kontenjan kısmı neye göre atanmıştır? Atanan kişileri neden partililerimiz tanımıyor? Atanan kişiler partimizin kapısını biliyor mu? Partiye ne zaman üye oldular? Başka partili olup bizim listelerimizde kaç meclis üyesi adayı var? Bunların hepsinin cevabını en az bizler kadar inanıyoruz ki sizlerde bilmektesiniz.

Destek olmadığımız bu yönetim kadrolarının şimdi ki yönetim şeklinin de araştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Şu an yapılan Belediyeciliğin bizleri ne kadar haklı bir konuma getirdiğini sizlerin de görmesi gerektiğini düşünüyoruz” dediler

 

Yani kadrolar kurulmuş! Kim kurmuş? Birileri! Kimin için? Kendileri için!

 

Bu savaş daha çok sert rüzgarlar esmesine neden olur. Yakın gelecekte karşımıza daha pek çok vahim iddia çıkar.

 

Ama parti ya da CHP veya seçmen ders alır mı?

 

Bekleyip göreceğiz!...

ARŞİV YAZILAR