Uluslararası dolandırıcılara Mersin’de operasyon

1 Ekim 2022 Cumartesi 14:18

Mersin’de kurdukları çağrı merkezleri üzerinden aradıkları Alman vatandaşlarına, kendilerini polis, savcı, devlet görevlisi ve bankacı diye tanıtarak dolandırıcılık yapan çete çökertildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden dolandırıcılara büyük operasyon. Asayiş Daire Başkanlığı ve Mersin Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından koordineli yürütülen teknik ve fiziki takip sonucu Almanya’da ikamet eden Alman vatandaşlarını Mersin’de kurdukları çağrı merkezi üzerinden telefonla arayıp kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak yaşlı vatandaşları dolandıran bir çete çökertildi.

Almanları toplamda bir milyon 581 bin 500 Euro dolandırdıkları tespit edilen suç işleme amacıyla örgüt kuran toplamda 41 şüpheliyi yakalamak amacı ile Mersin merkezli 6 ilde 25 adrese operasyon düzenlendi. Mersin, İstanbul, İzmir, Antalya, Denizli ve Trabzon illerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, suç örgütü lideri ve üst düzey yöneticilerinden H.Ç., A.Y. ve M.Ç olmak üzere şüpheliler gözaltına alındı.

Çağrı merkezinde bulunan dolandırıcılık suçunda kullandıkları bilgisayarlar ve şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda döviz ve altın ele geçirildi,. Ayrıca suçtan elde edilen gelirle alınan çok sayıda taşınmaz tapu ve araca el konuldu. Yakalanan şüpheliler gerekli işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.

 

  Uluslararası dolandırıcılara Mersin’de operasyon