SÜPER OLAYLAR ÇIKTI

26 Aralık 2022 Pazartesi 17:16

Mersin Süper Amatör Ligde bu hafta oynanan maçlarda saha içi ve saha dışı yaşanan olaylar maçların öne geçti.

Mersin Süper Amatör Ligde bu hafta oynanan maçlarda saha içi ve saha dışı yaşanan olaylar maçların öne geçti. A grubunda lider Mersin Camspor Tarsus Belediyespor karşılaşmasında telefon krizi yaşanırken, Kuvayi Milliyespor Silifke İdman Yurdu maçında ise Silifke’li teknik sorumlunun maçın hakemini tartaklaması maçın yarım kalmasına neden oldu. B grubunda Erdemli Limonspor Çukurova Birlik FK maçında Çukurova ekibi 1-0 önde iken sporcular bir birine girince bu maçta yarım kaldı.

 

Telefon krizi yaşandı

A grubunun lideri Camspor Tarsus deplasmanında Tarsus Belediyespor ile karşılaştı. Maçın oynandıı sırada Camspor kulüp başkanı Serhat Yıldırım kulübede telefonla konuşması orta hakem tarafından tepki gösteriliyor. Telefonla konuşmasının yasak olduğunu dile getiren orta hakem  Kulüp başkanını uyarmakla kalmayıp maç raporuna da yazıyor.

Kısa süreli yaşanan telefon krizinin ardından oynanan Tarsus Belediyespor Camspor karşılaşmasında Camspor’un 5-0’lık üstünlüğü ile tamamlanıyor. Mavi Beyazlı ekip 34 puanla 13’ncü haftaya da lider girmeyi başardı.

 

Hakem sahayı terk etti

Ligin 13’ncü haftasında alt sırayı ve zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Kuvayi Milliyespor ile Silifke İdman Yurdu karşılaştı. Maçın son dakikalarına 2-1 mağlup giren Silifke Belediyespor 88’nci dakikada teknik adamı maçın hakemini tartaklayınca karşılaşma tatil edildi. Play-off yolunda büyük yara alan Silifke temsilcisinin kaderini hakem raporu belirleyecek.

Olası puan silme cezası ve tarafsız saha oynama cezası gelmesi halinde play-off potasının dışında kalacak.

 

Takip sürüyor

Liderin yakın takipçilerinden Mezitli 33 Spor zorlu Karacailyas karşılaşmasını 1-0 kazanarak ikincilik koltuğunu korudu. Her iki takımında etkili oynadığı karşılaşmada bol gol pozisyonu üretildi. Forvetlerin gol kaçırmada cömert olduğu karşılaşmadan tek gol çıktı. Konuk takım Mezitli 33 Spor  1 gol atarak karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Lideri yakından takip eden Mezitli play-off yolunda emin adımlarla ilerliyor. Karacailyas Veteranlar Kulübü ise aldığı mağlubiyet ile tehlikeli bölgeye bir adım daha yaklaştı. Kısa süre için Karacailyas galibiyet serisi yapmaz ise lige veda etme ile karşı karşıya kalabilir.

B grubunda lider Mersin 33  FK 3 puanı tek golle alarak liderliğini sürdürdü. B grubunda Limon maçında saha içi karışında maç yarım kaldı.

 

Lider kayıpsız ilerliyor

B grubunun lideri Mersin 33 FK evinde play-off için mücadele eden Mut İdman Yurdu Belediyespor’u misafir etti. Mersin FK’nın daha etkili oynadığı karşılaşmada sayısız gol pozisyonuna girmesine rağmen tek gol atabildi. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Mavi Beyazlı ekip liderliğini diğer haftaya taşımayı bildi. Ligde 4’ncü sırada bulunan Mut İdman Yurdu Belediyespor aldığı bu mağlubiyet ile play-off yolunda 3 puan geriye düştü.

 

Fark atarak geliyor

İki hafta önce liderliği Mersin 33 FK’ya kaptıran Erdemli Belediyespor Akdenizgücü’nü gole boğdu. Baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 8-0 kazanan Erdemli Belediyespor lider Mersin FK’nın 2 puan gerisinde takibini sürdürdü. Akdenizgücü 8-0 gibi flaş skorla maçı kaybetmenin yanı sıra ligin alt sırasında ki tehlikeli bölgeye gerileyen Akdenizgücü’nü zorlu süreç bekliyor.

 

Yörükler koptu geliyor

Arka arkaya aldıkları galibiyetlerle ilk 3 içine giren Erdemli Yörükspor ligin dibinde ki rakibine acımadı. Tarsus’ta Tarsusgücü ile karşılaşan Erdemli temsilcisi karşılaşmayı 2-1 kazanarak play-off yolunda avantaj yakalayarak haftaya karı giren ekiplerden oldu. Ev sahibi Tarsusgücü evinde oynadığı karşılaşmayı 2-1 kaybedince ligde tutunma yolunda büyük yara aldı.