‘Kendiliğinden’ tasarımı ödül aldı

20 Aralık 2022 Salı 16:59

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Mezunlarından Eylem Barin, 11. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nda üçüncülük kazandı.

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından dokuma kumaş alanında düzenlenen ve yaratıcı-yenilikçi tasarımlarıyla genç tasarımcıların desteklendiği bir yarışma olan Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması 2 Aralık 2022 tarihinde Adana Hilton Otel’de gerçekleştirildi.

Gerçekleşen 11. finale; Ticaret Bakanımız Dr. Mehmet Muş, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan, ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı ve ATHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç katıldı.

Sektör temsilcilerinin de katılım sağladığı ve büyük bir heyecan içerisinde geçen final gecesi, açış konuşmalarıyla başladı. Ardından dokuma atölyelerinde hikâyesi başlayan ve tasarımcıların hayal gücüyle buluşan kumaşlar, büyük emeklerle geleceğe yön verecek tasarımların hazırlandığı yarışma podyumunda sergilendi. Gerçekleşen defilenin ardından, 10 finaliste ait ve birbirinden farklı temalardan izler taşıyan dokuma kumaş tasarımları jürinin değerlendirmesine sunuldu.

MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezunu Eylem Barin'in farklı dokuma tekniklerini kullanarak hazırladığı; doğanın sunduklarını yenilikçi bakış açısı ile birleştirip; alışılmışın dışında detayları kullanarak, doğal tonlarda kendine özgü ritimler, düzenli ve düzensiz hareketlerin bileşimlerinden oluşan ve "Kendiliğinden" adını verdiği sürdürülebilir koleksiyonu yarışmada üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Keten, pamuk, ipek ve likralı iplikler kullanan ve üretim esnasında oluşan telefleri de daha sonrasında atkı ipliği olarak değerlendiren Eylem Barin, koleksiyonunu tamamen sıfır atık ile oluşturdu. Geçtiğimiz yıl katıldığı 14. Ulusal Halı Tasarım Yarışması'ndan da birincilik ödülü ile dönen Eylem Barin, elde ettiği bu başarılarla üniversiteyi başarı ile temsil etmeye devam ediyor.