Yılmaz’dan İmamoğlu’na kahramanlık eleştirisi

18 Aralık 2022 Pazar 14:36

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, hakkında verilen hapis ve siyasi yasak kararına ilişkin açıklamalar yapan MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Kahraman olmak o kadar kolay değil, bu millet bunu yemez” tepkisi verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hakkında verilen hapis ve siyasi yasak karar sonrası yaşananları değerlendirdi.  Bu kararın siyasi bir değişim getirip getirmeyeceği sorusuna yanıt veren Yılmaz, “Siyasi bir değişim getireceğini sanmıyorum” diyerek, konunun mahkeme sürecinin devam ettiğini aktardı.

 

“İNSAN HAPİS CEZASI ALINCA SEVİNİR Mİ?”

“Kararın nasıl verildiği henüz çok net değil” vurgusu yapan Başkan Yılmaz, “Ama ceza kararına verilen tepkiye, birkaç kareye baktığımızda; insan hapis cezası alınca sevinir mi? Bunu kutlar mı? Değişik organizasyonlar olabilir içerden ve dışardan, bunları yaşadık daha önce. Bunun etkili olacağını düşünmüyorum. Kahraman olmak o kadar kolay değil, bu millet bunu yemez. Demek ki kutlama yapılacak bir şey var. Bu hamle planlı programlı dolaylı veya doğrudan yapılmışsa, kahraman çıkarmak için yapılmışsa ki öyle görünüyor sonuç vermez. Tüm kalbimle, vicdanımla söylüyorum. Bizim milletimiz görürü, anlar, Sayın İmamoğlu’nu eleştirmek için söylemiyorum. Organik bir durum yok ortada. Fraklı bir durum var. Mutlaka bağımsız Türk yargısı kararını verecektir. Süreç tamamlandıktan sonra bunu konuşmak daha doğru olur” şeklinde konuştu.