Mersin Limanı işleticisi yüzde 90’ı yabancılara ait MIP, 21 ve 22 rıhtımlardaki çalışmalarını durdururken, kentin nefes aldığı akciğerleri olan Atatürk Parkı içerisindeki genişleme çalışmalarını sürdürüyor.
Haber Merkezi
Özelleştirme kapsamında Mersin Limanı’nı 2007’de devralan ve o günden bugüne aradan geçen 18 yıldır rekor üstüne rekor kırarak kazancına kazanç katan Mersin Uluslar arası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP), 20 ve 21 nolu rıhtımların uzatılması projesini durdururken, Atatürk Parkındaki genişleme çalışması devam ediyor.
VALİ’DEN LİMAN ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Vali Pehlivan, yıllık elleçlenen toplam konteyner yük miktarı, 124 hektar alanı ve tüm liman hizmetlerini aynı sahada verebilen Mersin Limanı'nda devam eden genişletme çalışmalarının yürütüldüğü şantiye alanını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Gelinen aşama hakkında yetkililerden bilgi alan Pehlivan, "Genişleme projesinin tamamlanmasıyla limanın 2,6 milyon TEU olan konteyner kapasitesi 3,6 milyon TEU’ya çıkacak. 880 metrelik rıhtıma 400 metrelik 2 mega gemi aynı anda yanaşabilecek" diye konuştu.
Proje kapsamında dolgu işlemleri 2 etap olarak planlan Mersin Limanı'nda, bugün itibarıyla 100 bin metrekare saha doldurulurken, inşaat çalışmaları devam ediyor.
MERSİN LİMANI HAKKINDA
Mersin Limanı 2,6 milyon konteyner ve 10 milyon ton konvansiyonel kargo kapasite özelliği ile Türkiye’nin en büyük konteyner limanları arasında yer alıyor. Türkiye ihracatının konteyner yüklerde yüzde 22’si, konvansiyonel yüklerde yüzde 7’si Mersin Limanı tarafından gerçekleştiriliyor. İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin (Ankara, Konya, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Elazığ) ithalat-ihracat kapısı olan Mersin Limanı, Orta Doğu ülkelerinin transit merkezidir. Yaklaşık 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanan limanda, genişletme projesinin tamamlanmasıyla ilave 500 kişiye daha doğrudan istihdam sağlanacak.