Mersin’in 300 milyon TL’lik zararı için destek çağrısı

17 Kasım 2022 Perşembe 16:45

MHP’li Olcay Kılavuz, Mersin’de yaşanan zirai don olayları ve doğal afetler sebebiyle tarım ürünleri hasar gören üreticilerin 300 milyonluk zararlarının karşılanması ve borçlarının ertelenmesini talep etti.

Haber Merkezi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz TBMM Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi. Mersin’de zirai don olayından etkilenen çiftçileri gündemine alan Kılavuz “Mersin'imizde yaşanan zirai don olayları ve doğal afetler sebebiyle tarım ürünleri hasar gören üreticilerimizin 300 milyonluk zararlarının karşılanması ve borçlarının ertelenmesi talep ve beklentimizdir.” dedi.

MHP’li Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde: “Ülkemizin yaş sebze ve meyve üretiminin deposu olan, narenciye ihracatının büyük bir bölümünün karşılandığı Mersin'imiz, ülkemizin tarım ambarı niteliğindedir. Bu noktada, üretiminin ve üreticilerimize yönelik desteklerin devam ettirilmesi oldukça elzemdir. Bununla birlikte, Mersin'imizde yaşanan zirai don olayları ve doğal afetler sebebiyle tarım ürünleri hasar gören üreticilerimizin 300 milyonluk zararlarının karşılanması ve borçlarının ertelenmesi talep ve beklentimizdir. Emektar çiftçilerimizin her daim sesi ve sözü olmaya çalışacağız”.