ÖZKA İNŞAAT BÜYÜKŞEHİR İLE BÜYÜYOR!

15 Kasım 2022 Salı 18:43

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her ihalesinin adresi haline gelen Özka İnşaat, özellikle yol ve asfalt işlerine yetişebilmek için Asfalt Plent Tesisi kurmaya hazırlanıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Vahap Seçer’in göreve gelmesi ile yaklaşık 4 yıldır her mal ve hizmet alımı ihalesinin adresi olan Özka İnşaat, yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor. Şirket son olarak Büyükşehir’in yol ve asfalt işlerine diar işlere yetişebilmek için Asfalt Plent Tesisi kurmaya hazırlanıyor!

Özka İnşaat A.Ş.’nin Büyükşehir Belediyesi’nin Metro projesi gerekli asfalt malzemesinin üretimi için Toroslar İlçesi, Arpaçsakarlar Mahallesi, 153 ada, 19 parselde kurmak istediği asfalt plent tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı. 9 milyon TL bedelle hayata geçmesi beklenen proje 52 bin 803,69 metrekare yüzölçümlü tarla arazi vasfına sahip talanda hayata geçirilecek.

Tesisin yıllık kapasitesi 816 bin ton olup tesis yılda 300 gün, günde 8 saat süresince çalışacak. Sıcak karışım asfalt üretim tesisi üretimde saatte 340 ton asfalt üretilecek.