Yağışlara karşı Çamlıyayla için önlem çağrısı!

12 Eylül 2024 Perşembe 16:54

Son günlerde aldığı yoğun yağışlar nedeniyle adeta sel afeti yaşayan Mersin’in Çamlıyayla ilçesi, göle dönen ve ciddi bozulmalar yaşanan yollar için kış sezonu öncesi hazırlık çalışması yapılmasını istiyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Çamlıyayla İlçesi aldığı yoğun yağışlar sonrası altyapı yetersizlikleri nedeniyle zor anlar yaşıyor. Kent merkezine en uzak ilçelerden biri olan ve bulunduğu coğrafi konum nedeniyle sık sık yoğun yağışlara maruz kalan Çamlıyayla, çetin kış ayları öncesi özellikle bozulan yollar için çalışma yapılmasını istiyor.

Son olarak Çamlıyayla’da geçtiğimiz günlerde etkili olan aşırı sağanak yağış nedeniyle bölgede afet yaşandı.

Kentte sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğleden sonra sağana çevirdi. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan yağış hayatı olumsuz etkiledi. Çamlıyayla ilçesinde bazı iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri ve vatandaşlar fırça ve küreklerle yağmur sularına müdahale etti. Sokakta yağmura hazırlıksız yakalananlar ise kapalı alanlara sığındı.

 

“ÖNLEM ALINMALI”

Çamlıyayla Belediye Başkanı İYİ Partili Mehmet Fatih Sofu, konuyu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısında gündeme getirdi.

Başkan Sofu, “Burası sıcak bizim oraya her gün yağmur yağıyor. Bu sene bu noktada şanslıyız ki bu sene 3 defa sel olacak şekilde yollarımızın bozulduğu yağmurlar yaşadık. Yağmadığı günü hatırlamıyoruz. Gerçekten yol noktasında sıkıntılarımız oluşmaya başladı. Ben artık şuna kanaat getirdim bu kış bereketli olacak, bayağı bir kar yağışı alacağız. Şimdiden hazırlıklarımızı işbirliği içerisinde yapmak istiyoruz. Havalar daha kötüleşmeden yol ile ilgili güzel çalışmalar yapılmalı. Sizlerin de desteğiyle bunları hızlandırırsak iyi olur. Çünkü ben inanıyorum iddialıyım bu sene kar erken gelecek. Göstergeler bu yönde” dedi.

 

GÖZLER İMAR PLANLARINDA

Ayrıca uzun zamandır beklenen 1/5 binlik Nazım İmar Planları ile ilgili de baya bir itiraz dilekçesi geldiğini ifade eden Başkan Mehmet Fatih Sofu, “Bununla ilgili inşallah imar ile ilgili güzel bir çalışma yapacağız. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin olabildiğince ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili vatandaş çok soru soruyor” dedi.

 

ÇAMLIYAYLA EĞİTİM DESTEĞİ İSTİYOR

Son olarak Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime vermiş olduğu desteklerinden ilçesinin yararlanamadığına da dikkat çeken Sofu, destek isteyerek, “Özellikle maddi anlamda yaşayan aileler adına büyük bir destek oluyor. Yalnız kendi ilçemizde sorun var. Maddi anlamda durumlar iyi olsa bile şuanda maalesef Mersin’de dershane veya tüt şeklinde bir işletmenin olmadığı tek ülkeyiz. Evet öğrenci sayımız az, belki bundan dolayı müteşebbisler bu konuda girişim yapmıyor ama belediye olarak tam olmasa da haftanın birkaç günü buradaki öğrencilerimize de fırsat eşitliği sağlama adına bir çalışma yapabilirsek memnun oluruz. Çünkü gerçekten arası olsa bile öğrencilerin destek alabileceği bir kurum yok. Dolayısıyla burada devreye girersek iyi olur” diye konuştu.

 

EĞİTİM DESTEĞİ TALEBİNE EFEKTİK BAKIŞ YANITI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Çamlıyayla Belediye Başkanı İYİ Partili Mehmet Fatih Sofu’nun taleplerine verdiği yanıtta, “Çamlıyayla için dershane talebi daha öncede gündeme geldi. Orada bizim için öğrenci yoğunluğu önemli. Çamlıyayla’dan otobüs servislerimiz var bir şekilde nasıl yardımcı olabiliriz ama tabi bu da nasıl efektik olabilir, bunlara bakmak lazım.

 

“ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, İMAR DAİREMİZ İLE YAKIN TEMAS HALİNDE”

İlçelerin 5 binlik planlarına itirazlar devam ediyor denildi. Çamlıyayla Belediyesi, imar dairemiz ile yakın temas halinde. Geçen dönem merkezi bitirdik sayılır Akdeniz’in 1/1000’likleri var. Tarsus’ta revize imar planlarımız var. Yayla bölgeleri çok acil bekliyor. İmar konusunda geçtiğimiz dönem çok çalışmadığımız yerlere ağırlık vereceğiz. Yol konusunda ise elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışıyoruz zaten” diye konuştu.