CHP’den Mersin’de sönük tören!

9 Eylül 2024 Pazartesi 18:18

Mersin’de büyük zaferler elde etmekle övünen CHP’nin, 101’inci kuruluş yıldönümü töreninde ki sönük katılım yaşanan kan kaybını gözler önüne serdi. Parti içindeki kavgalar sonucu yaşanan bölünme milletvekilleri ve belediye başkanlarının dahi törene katılmamasına neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’nin kuruluşunun 101’inci yılı Mersin’de sönük bir törenle kutlandı. Mersin’de son yerel seçimden zaferle çıksa da CHP’de artarak devam eden parti içi kavgaların etkisiyle törene katılım düşük kaldı.

Gerek partinin eski kurmayları gerek gençler ve kadınlar olmak üzere hemen hemen her kademede törene katılımda adeta protesto niteliğinde düşük kalan katılım, CHP Mersin’de ki kan kaybını da gözler önüne serdi!

 

BAŞARIR VE DİNÇER MERSİN YERİNE ANKARA’Yİ TERCİH ETTİ

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ankara’daki programa katılması münasebetiyle katılmadı. Yine aynı şekilde Mersin Milletvekili Talat Dinçer’in de, seçim bölgesi Mersin yerine Ankara’daki kutlama programına katılmayı tercih etmesi dikkat çekti.

 

TOROSLAR BAŞKANI YILDIZ DA KATILMADI

Öte yandan Mersin’in en büyük merkez ilçelerinden Toroslar’ı 25 yıl sonra DEM’in desteğiyle kazandığı son yerel seçimde başkanlık koltuğuna oturan Abdurrahman Yıldız’ın da törene katılmadığı görüldü.

 

TUNCER RAHATSIZLANDI TÖRENDEN AYRILDI

Ancak CHP’nin Mersin’deki en önemli kalelerinden biri olan Mezitli Belediyesi’nin Başarır’a yakınlığı ile bilinen Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ise rahatsızlanarak tören alanından ayrıldı. Başkan Tören alanından makam arabasıyla hastaneye götürüldü.

 

VAHAP SEÇER; DİSİPLİN DEDİ BAŞKA BİR ŞEY DEMEDİ!

Yaşananlar parti içi çekişme, ayrışma ve kavgaların ir kez daha su yüzüne vurması olarak yorumlanırken, konuşmalar bölümünde dile getirilen görüşler ile çekişme gözler önüne serildi.

Parti içi kavgada her platformda ‘tek adam’ türü yönetim anlayışıyla hareket etmekle eleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in konuşmasında sık sık disiplin vurgusu yapması dikkat çekti.

 

“SORUNLAR DEVAM EDİYOR”

CHP’nin dünyanın en kadim, köklü birikimli partisi olduğunu söyleyen Seçer, “CHP’nin kadroları Anadolu topraklarını işgalcilerden kurtardı. Bugün laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşmasının ilk kilometre taşlarını savaş alanlarında döşeyip, cumhuriyeti, kurumlarını kurdular. CHP kadroları; varsa yoksa vatanımız, milletimiz, başımızın tacıdır dediler. Halk iradesini önemsediler.

Üzülerek ifade edeyim ki, 100 yıl sonra tarih sanki tekrar tekerrür ediyor. O gün yaşadığımızı sorunlar bugün yeniden vücut buluyor. Çeyrek asır önce Türkiye’de hangi sorun varsa bugün onlar çözülmek bir yana büyüyerek, katmerlenerek devam ediyor.

 

“HER ŞEYİ HER ORTAMDA KONUŞMAYIN”

Türkiye’de milletin yeşerdiği bu dönemler bizim için sorumluluğumuzun, görevimizin ağır ve önemli olduğu dönemlerdir. Her birimiz, hepimiz bir aile gibi birbirimize sımsıkı sarılmak durumundayız. Her şeyi her ortamda değil, gerekli yerde konuşmak, sorunlarımızı aktarmak, hatta hükümete eleştiri yapmak, her kafadan bir ses değil bir harmoni çerçevesinde kurumsal bir ciddiyet, disiplin çerçevesinde bunu yapmak durumundayız. Sayın genel başkandan en alttaki sade üyelere kadar.

 

“PARTİ BİR KURUMDUR, KURUMLAR DİSİPLİNLİ OLUR”

Geçtiğimiz hafta 3 günümüzü iç gündemimiz ile geçirdik. Tüzük kurultayı yaptık. Parti programı çalıştaylarını başlattık. 10 ay sonra da parti programının kurultayını yapacağız. Yani önce kendi iç hukukumuzu düzenledik. Eksiği ile gediği ile partimize hayırlı olsun ancak asıl önemli olan parti programımızdır. Yani iktidar olduğumuz zaman bizim takip edeceğimiz yol haritamız.

Parti bir kurumdur, kurumlar disiplinli olur. Kuramları, kurulları olur. Belli bir hiyerarşi çerçevesinde yönetilir. Partinin veya kurumun en tepesindekinden en alt üyesine kadar kanatlarını açar onları toparlar Toparlanamazsak girdiğimiz mücadelede zafiyetimiz olur. Bunları konuşmak bile istemiyoruz. İktidarımız yakındır, bunu çalışarak, birlik beraberlik içerisinde sağlayacağız” dedi.

 

“HER YERDE DEMOKRASİ İSTİYORUZ FAKAT KENDİ İÇİMİZDE DEMOKRASİYİ HAZMEDEMİYORUZ”

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ise yine partiye yönelik eleştirilerini tekrarladı. CHP’nin kendi iç mekanizmalarında demokrasiyi hazmedemediğini savunan Milletvekili Çakır, “Her yerde demokrasi istiyoruz fakat kendi içimizde demokrasiyi hazmedemiyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız kurultayı hep beraber gördük. Söylemeye cesaret edemeyenlere sesleniyorum; millete rağmen politika yapılmaz. Her yerde her şeye konuşmayalım diyoruz, dilimizi tutuyoruz ama inatla inançla bu şerefle bu görevi sürdüreceğiz. Partimizin 101’inci yılını kutluyor, tüm partililerimizin emrinde olduğumuzu söylüyorum” diye konuştu. 

 

ÖZYİĞİT ETLİYE SÜTLÜYE KARIŞMADI!

Yine CHP’nin Mersin’deki kalelerinden biri olan Yenişehir’in belediye başkanı Abdullah Özyiğit ise adeta ‘etliye sütlüye’ karışmayarak, iktidar olma inancına vurgu yaptı. Özyiğit, CHP’nin ilkelerini sıralayarak, “Bunları neden saydım, bunlar CHP’lilerin çok iyi bildiği temel ilkelerimiz ancak bunları sayma nedenim şu; uğun ülkemizin yönetildiği anlayışı ile geldiğimiz noktada temel ilkelerden ne kadar uzaklaşıldıkça, o kadar büyük bedeller ödüyoruz. Bugün ülkemizde eğitim alanında yaşanın sorunları hepimiz biliyoruz. Dün leylalar bugün Narin kızımız yobazlığın gericiliğin eğitimde maalesef gerici anlayışın var edilmesine yönelik yönetim anlayışının devam etmesinden kaynaklı sonuçları yaşıyoruz. Vergi kaçakçılarının, kara para aklayıcılarının yüzümüze öyküne öyküne şatafatlarını vurduğu yerde hakkında fezleke oluşturulmamış fikir suçluların yıllarca kapalı tutulduğu yıllar yaşıyoruz. Türkiye değişime muhtaç. CHP, Cumhuriyeti’ni ikinci yüzyılında sorumluluk almaya ve eksiksiz yerine getirmeye hazırdır. Bugün Türkiye’nin ihtiyacı olan sadece bir sandıktır, bu sandık geldiğinde cumhuriyetin, CHP’nin devrimci ilkelerine bağlı kalınarak yeni bir Türkiye inşa edilecektir. 

101 yılık dönemde 4 yıl il başkanlığı, 6 yıl belediye başkanlığı yapma imkanına sahip oldum. Yaşasın CHP, yaşasın Türkiye” dedi.