Mersin’de sağlık çalışanına bıçaklı tehdit

7 Eylül 2024 Cumartesi 23:11

Mersin’de Toroslar Ay Işığı Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görevli bir sağlık çalışanı, bir hasta tarafından bıçakla tehdit edildi.

Haber Merkez

 

Sağlıkta şiddet durmuyor. Son olarak Mersin’de Toroslar Ay Işığı Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görevli bir sağlık çalışanı, bir hasta tarafından bıçakla tehdit edildi.

Mersin Tabip Odası (MTB), sosyal medya platformları üzerinden olaya tepki vererek, yetkilileri harekete geçmeye çağırdı. Açıklamada, “Toroslar Ay Işığı Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) hastanın usulsüz rapor istemini reddeden meslektaşımız ASM’de muayene odasında (çalışma esnasında) bıçak ile tehdit edilmiş ve polikliniği terk ederek yaralanmaktan veya daha kötü bir olaydan kurtulmuştur.

Şikayette bulunan ve ifadesi alınan meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Oda avukatımız aracılığıyla kendisine hukuki destek sunulacak ve süreç Oda’mız tarafından takip edilecektir.

Bu olay üzerine yetkililere tekrar hatırlatıyoruz; TTB’nin, Türk Ceza Kanununa ek madde önerisi olan ‘Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı’ bir an önce kabul edilmeli ve sağlıkta şiddet ile daha etkili mücadele edilmelidir” denildi.