Mersin’e geldiklerine pişman oldular!

6 Eylül 2024 Cuma 16:14

Mersin’de Silifke Belediyesi’nin bu yıl 51’iincisini düzenlediği Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali’ne katılanlar geldiklerine bin pişman oldu! Böcek ve pislik içindeki tesislerde konaklamak zorunda kaldıklarını öne süren bazı davetliler misafirperverlikte Mersin’i yerden yere vurdu!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesinde bu yıl belediye tarafından 1-6 Eylül tarihleri arasında kutlanan 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ne ilişkin skandal konaklama rezaleti iddialarını gündeme getirdi.

 

MERSİN’İ YERDEN YERE VURDULAR

Bando gösterisi ile şehir stadyumundan Atatürk Anıtı’na kadar olan Atatürk Caddesi’nde, kortej yürüyüşü gerçekleştirilerek başlayan etkinliğe dışarıdan katılım sağlayan bazı davetliler böcek ve pislik içindeki tesislerde konaklamak zorunda kaldıklarını öne sürdü.

 

YORUMLAR SİLİNDİ!

Katılımcılar yaşadıkları kötü deneyimlere ilişkin Silifke Belediyesi’nin festival ile ilgili paylaşımlarının altına yaptıkları yorumlar ile tepkilerini dile getirmek istedi.

Ancak Silifke Belediyesi ve festival düzenleme komitesinin topa tutulduğu yorumlar, iddiaya göre belediye görevlileri tarafından silinerek kaldırıldı.

Ancak paylaşım yapanların görsellere de sahip olduklarını belirttiği konaklamadaki böcek, hijyenden uzak, pislik içindeki odalarda kalmaya zorlanmalarına isyan ettiklerine dair yorumlar kısa sürede yayıldı.

 

MERSİN’İ KÖTÜ KONUKSEVERLİK NEDENİYLE YERDEN YERE VURDULAR

Özellikle festivale İzmir’den katılım sağlayan Balçova Belediyesi (CHP) Balçova Halk Dansları Topluluğu yöneticilerinin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar öne çıktı.

Maliye Gençlik Kampı’nda konaklayan topluluk üyeleri, içler acısı haldeki tesiste yaşadıklarını ‘rezalet’ olarak yorumlarken, “Bu mi sizin misafirperverliğiniz? 51. Kez yaptığınızı iddia ettiğiniz organizasyon buysa eğer vah sizin halinize” yorumları dikkat çekti. Bir başka topluluk üyesi ise, ağır eleştiriler yönelttiği paylaşımında “Yorumları silmeyin. Konaklama ile ilgili sıkıntı var deseydiniz gelip rezil olmazdık. O kadar prova yaptık, hazırlandık, çalıştık. Emeklerimizi hiç ettiniz. Hakkımızı helal etmiyoruz. Bize sunduğunuz yerlerde siz bir gece kalır mıydınız?” dedi.