Mersinli hakem hedef gösterildi

4 Eylül 2024 Çarşamba 15:42

Amedspor - Kocaelispor maçından sonra, DEM Partili olmak ile suçlanan Mersin hakemi Oğuzhan Aksu, DEM Partili Akdeniz Belediyesi’nin çalışanı olduğu için de hedef gösterildi. Aksu’nun belediyede AKP döneminde işe alındığı ortaya çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Olaylı Amed SF-Kocaelispor maçını yöneten Mersin hakemi Oğuzhan Aksu’nun, Dem Partili Akdeniz Belediyesi çalışanı çıkması tartışmaları alevlendirdi.

Amedspor-Kocaelispor maçı, Diyarbakır Stadyumu’ndaki zemin sıkıntısından dolayı 2 Eylül akşamı Şanlıurfa’da oynandı. Maç, Amedspor’un 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

HEDEF GÖSTERİLDİ

Amedspor’un galibiyetinden sonra rakip takım Kocaelispor oyuncu ve taraftarından maçın hakemi Oğuzhan Aksu, Mersin doğumlu olmasına rağmen Bitlisli olduğu için ırkçı saldırıların hedefi oldu. Bazı sosyal medya hesapları, Aksu’nun DEM’li Mersin Akdeniz Belediye Başkanları ile çektirdiği fotoğrafı ve kimlik bilgilerini paylaşarak, hakem Aksu’yu DEM Partili ve ‘terörist’ olmak ile suçladı.

 

AKP DÖNEMİNDE İŞE ALINDI

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, Oğuzhan Aksu’nun kendilerinden bir dönem önce işe alındığını açıkladı. Sarıyıldız, “Hakem bizden önce AKP döneminde işe alındı” dedi.

Hoşyar Sarıyıldız, belediye personelinin açıktan hedef gösterilmesinin doğru olmadığına işaret ederek, şunları söyledi: “Bu personel zaten hakkına, hukukuna uygun bir şekilde hakem olarak ilgili birimlerden ruhsatını almış, bu kapsamda başarılı bir arkadaşımız. Bu dönem terfi alarak lig hakemliğine yükseldi ve gittiği ilk karşılaşmada da başarılı bir istatistik göstermiş durumda. Yenilen takımın, taraftarların milliyetçi şoven ithamlarda bulunması, bu insanın başarısız olduğu anlamına gelmez. Belediye olarak biz de bütün belediye emekçilerimizin yanında olduğumuzu, hakem arkadaşımıza yapılmış olan ithamları kabul etmediğimizi, arkadaşlarımızın desteklenmesi gerektiğini belirtiyoruz.”

 

SPOR KAMUOYUNDAN IRKÇILIK TEPKİSİ

Yaşananlar spor kamuoyunu ayağa kaldırdı. Yeşil-siyahlı ekibin tecrübeli oyuncusu ve eski Konyasporlu Ahmet Oğuz'un maçın hakemi hakkında yaptığı ırkçı söylemler büyük tepki çekti. Mersin doğumlu olan hakem Oğuzhan Aksu'nun maç yönetimiyle ilgili eleştiriler almasına rağmen, Oğuz'un yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğu vurgulandı.