Tarsus’ta iddialar savcılığa taşınıyor!

3 Eylül 2024 Salı 17:04

Tarsus’ta CHP’li Ali Boltaç yönetimi, CHP’den Memleket Partisine geçen önceki dönem belediye başkanı Haluk Bozdoğan’a yönelik belediye içinde soruşturma başlattı. Boltaç ayrıca iki konuyla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 10. Birleşimin 1. Oturumu, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye müdürlüklerinden ve komisyondan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı. Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde aylık bin 440 TL olan ücretlerin, değişen ülke şartlarından dolayı Kreş ve Gündüz Bakımevi hizmetlerini karşılamaya yeterli olmamasından dolayı, aylık ücretin 4 bin TL olarak belirlenmesi ve Tarsus Belediyesi tarafından hizmete sunulan 2 adet düğün salonunun işletmesinde yapılacak bir düğün ücretinin KDV dahil 7 bin 500 TL olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca Mecliste, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi şartlı bağış adında banka hesabının açılması, bu hesaba yapılacak tüm bağışların kabul edilmesi ve yapılacak tüm işlemlerle ilgili belediye başkanına yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

 

“GEÇMİŞ DÖNEME İLİŞKİN NE YAPILDI?”

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan AKP’li Meclis Üyesi Yüksel Atum, geçmiş dönemin çeşitli iddiaların gündeme geldiği tartışmalı iş ve işlemleri ile ilgili herhangi bir çalışma olup olmadığını sorarak, “Borçlanma konusu 2-3 defadır geliyor. Bir de şartları zorluyorsunuz ama işçilerin ödenemeyen maaşları ile ilgili de bir borçlanma talebi getirirseniz biz de bununla ilgili her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Başkan Ali Boltaç ise şuan ki faiz ortamında bunun zor olduğunu ancak önlemleri olduğunu dile getirdi.

Atum ayrıca temizlik ile ilgili vatandaşların eleştirileri olduğunu söyleyerek, “30 Ağustos törenlerinde biz de çöp kokusu temizlik sorunlarına şahit olduk. Ekiplerimiz daha sağlıklı olur. Ayrıca Yenice’de düzenlenen festivalin bütçesi ile ilgili de bilgi verirseniz iyi olur” dedi.

 

TEFTİŞ KURLU SORUŞTURAM BAŞLATTI

Meclisin son bölümünde muhalefetin geçmiş dönemle ilgili eleştirilen konularda mevcut yönetimin neler yaptığına dair sorularına yanıt veren Başkan Ali Boltaç, öncelikle Teftiş Kurulu’nun çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Geçmiş döneme dair usulsüz yanlış iş ve işlemlere dair belediye içerisinde bir soruşturma başlattıklarını açıklayan Boltaç, “İlgili arkadaşlarımız ilgili kişileri çağırıyor, onlarla ilgili tutanaklar tutuluyor, gerekli soruşturma baladı. Hali hazırda 3 tane araştırma konusu olan gündem ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca iki konu var ki, ben bunlarla ilgili doğrudan bugün veya yarın suç duyurusunda bulunacağım. Bunlarla ilgili araştırma veya evraka dahi gerek yok. Bu konuyla ilgili kimsenin aklında en ufak bir şüphe kalmasın. Bir yetimin hakkı birisinin kursağından geçtiyse açıkçası ben onu kursağından çıkarmayı bilirim. Ben üzerime düşeni yaparım. Ondan sonrası adalet işin” diye konuştu.

 

TEMİZLİK, ÇÖP İSYANINA YENİ İHALE YANITI

Ayrıca temizlik, çöp ve sinek gibi konularda yaşanan sorunlara ilişkin de konuşan Boltaç, şunları söyledi; “Tüm Tarsus kamuoyuna bu konuyla ilgili aydınlatıcı bir şeyler söylemek istiyorum; bir önceki dönem yapılan ihalede sözleşmeye, ‘10 yaşına kadar ki araçlar kiralanabilir’ diye bir ibare konulmuş. Dolayısıyla kiraladığımız firma bize 9- 9,5 yaşındaki çöp araçlarını bize temin etmiş. Yani aldığımız çöp araçları zaten yıpranmış, bozulmuş, sıkıntılı araçlardı. Çalışır durumda ama akıtıyor, haznesi delinmiş. Şimdi Eylül ayında yeni bir araç kiralama ihalesine çıktık. Bunu önce bakanlığa gönderdik onay bekliyoruz. Bakanlık onayladığı takdirde ihalemizi yaparak yeni araçlarımıza kavuşacağız. Böylece hem koku hem çöp sorununu ortadan kaldıracağız. Personellerimiz mahalle mahalle giriyor sorunları çözüyor. Tabi ki biz biraz daha kendimizi toparladığımızda bu mahallelerde sorumlu arkadaşlar görevlendireceğiz. Biraz ekonomiyle de alakalı bu işler.”

 

FESTİVAL PARASI NEREDEN GELDİ?

Yenice Festivali için bulunan kaynak ile ilgili de açıklama yaparak, Büyükşehir Belediyesi’nden 1 milyon TL kaynak desteği aldıklarını da açıklayan Boltaç, ceplerinden para çıkmadığını söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi geçmişte yapılıp halen devam festivaller için Büyükşehir Belediyesi 13 ilçenin tamamına birer milyon TL kaynak verdi. Bizde etkinliğimizi bu sayede yaptık” dedi.