Hükümlüler ormancılığı meslek edinerek topluma kazandırılıyor

3 Eylül 2024 Salı 16:55

Haber Merkezi

 

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 22 Kasım 2021 tarihinde “Hükümlülerin Rehabilitasyonu Amacıyla Ormancılık Faaliyetlerinde Çalıştırılmasına Dair İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Bu kapsamda Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Silifke Orman İşletme Müdürlüğü’nde, Hükümlülerin Rehabilitasyonu amacıyla ormancılık faaliyetlerinde çalıştırılmak üzere 10 Mayıs 2024 tarihinde Silifke Orman İşletme Müdürlüğü ile Silifke M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında alt protokol imzalanarak 15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 16 mahkûm ormancılık faaliyetleri kapsamında çalışmaya başlandı.

Yangın önleme faaliyetlerinde görev alan hükümlüler, aynı zamanda yangın ekip binalarının tamir, bakım ve onarım işlerini de yapmaktadır. Prefabrik bina, sundurma, araç garajı ve ambar yapımı gibi işlerde çalıştırılarak meslek edinmelerine de katkı sağlanmaktadır.

Bu sayede hükümlülerin rehabilitasyonu amacıyla yürütülen ormancılık faaliyetleri kapsamında, hem iş gücü kaybının önüne geçilerek düşük maliyetle verimli işler yapılacak, hem de hükümlülerin iyileştirme süreçlerine katkı sunarak meslek edinmelerine olanak sağlayıp topluma yeniden kazandırılmalarına imkân sağlanacak.