‘Otoyol projesinde talana izin vermeyeceğiz!’

2 Eylül 2024 Pazartesi 18:37

Mersin’de Çeşmeli otoyolunun Taşucu’na uzanması projesinin Kızkalesi etabında bağlantı yolu güzergahında yapılan değişiklik ile 100’ü aşkın evin yıkılması gündeme gelen Kumkuyu Mahallesi’ne çıkarma yapan CHP heyeti, sorunun çözümü için istişarede bulundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Erdemli ilçesinde Çeşmeli Otobanının Taşucu’na uzatılması projesinin Kızkalesi etabında otoban bağlantı yolunda 3’üncü defa güzergah değişikliği yapılması nedeniyle evleri yıkılacak 110 Kumkuyu sakininin mağduriyeti gündem olmaya devam ediyor.

Son olarak CHP heyeti bölgeye çıkarma yaparak, Kumkuyu halkı ile bir araya geldi ve taleplerini dinledi.

 

“TALANA İZİN VERMEYECEĞİZ!”

CHP heyetinde; Mersin Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Mümin Çoban, Murat Çetinel ile Erdemli Belediye Meclis Üyeleri Hasan Çamlı ve Alp Gübü ile ilçe yöneticileri, Kadın Kolları Başkanı Fatma Saygı, Gençlik Kolları Başkanı Derviş Öztürk, önceki dönem ilçe başkanı Mustafa Kılbaş yer aldı.

“Mersinliler Mersin'e sahip çıkacak!” mesajı veren Ali Mahir Başarır, Kumkuyu sakinlerine “AKP'nin beceriksizlik eserlerinden birisi olan Erdemli - Taşucu Otoyolu projesinde bağlantı yollarının geçişi sebebiyle evlerinden, tarlalarından olacak hemşerilerimizin yanındayız. Talana izin vermeyeceğiz!” diyerek seslendi.

 

“BU YOLLAR, KÖPRÜLER NEDEN LÜKS VİLLALARIN OLDUĞU YERDEN GEÇMİYOR DA, FAKİRİN FUKARANIN, ÇİFTÇİNİN EVLERİNİN ORTASINDAN GEÇİYOR?”

Başarır konuşmasında şunları söyledi; “CHP Grup Başkan vekili ve Mersin Milletvekiliyim. Benim görevim partili partisiz Mersin halkının yurttaşlarının sorunlarını çözmek ve meclise götürmek. Sorunu ilçe başkanımızdan, muhtarımızdan dinledim. Ayrıca sizlerden de arayan oldu. Projeye de baktım. Gerçekten hayatımda böyle bir şey görmedim. Öyle bir dönemde zaman da yaşıyoruz ki, evet yol yapın, büyük köprüler yapın biz buna karşı değiliz. Doğru projeye karşı değiliz, destekliyoruz zaten. Ama neden benim ülkemde bu köprüler, bu yollar, yollar, lüks villaların olduğu yerden geçmiyor da, fakirin fukaranın, çiftçinin evlerinin ortasından geçiyor? Bu köprüler, yollar neden büyük fabrikaların değil de, tarım alanlarının içinden geçiyor. Hep mi mazlumlara vurmak zorundasınız? Neden 3 kez otobanın yolunu değiştirdiniz? Otobanın altında tekerlek mi var? ama şunu bilin 111 tane evin, ocağın sönmesine yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Köprü yapın, yol yapın, yatırıma karşı değiliz ama batırmaya karşıyım. Yıllarca otobanı bekleyelim, defalarca proje değişsin, en son proje aşamasında tarım alanlarının, evlerin ortasından bunu geçirin. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. Köylüler de tepkilerini dile getirerek, “Gözyaşının üzerine yol yapılmaz!” diyerek çalışmalara tepki gösterdi.