Yenice’de 3 gün boyunca barış rüzgarları esti

2 Eylül 2024 Pazartesi 18:29

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Yenice Barış ve Kültür Festivali, 30 Ağustos – 1 Eylül 2024 tarihleri arasında büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Haber Merkezi

 

Sevilen Sanatçı İlkay Akkaya, Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde düzenlenen “20. Yenice Barış ve Kültür Festivali” kapsamında konser verdi.  Konserde vatandaşlar Akkaya’nın şarkıları ile unutulmaz bir akşam yaşayarak halaylarla barış gününü kutladı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, eşsiz dinletiyi Yenicelilerle birlikte dinledi. Meydanların dolup taştığı alanda İlkay Akkaya sevenleri için şarkılarını seslendirdi.

 

30 AĞUSTOS’TA ZAFER YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

Festival, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Zafer Yürüyüşü ve Fener Alayı ile başladı. Ardından, Türk sinemasından “Beynelmilel” film gösterimi gerçekleştirildi.

 

MÜZİK VE KÜLTÜR DOLU BİR PROGRAM

Festivalin ikinci günü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası’nın ve Cengiz Sağlam’ın konserleriyle müzikseverleri bir araya getirdi. Katılımcılar, bu etkinliklerde keyifli anlar yaşadı.

 

1 EYLÜL’DE YENİCE’DE COŞKULU ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

1 Eylül’de ise gün, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunumu ve İstiklal Marşı ile başladı. Barış güvercinlerinin uçurulmasının ardından, barış yürüyüşü gerçekleştirildi. İnönü-Churchill Barış Parkı’nda Barış Vagonu ziyaret edildi ve barış paneli düzenlendi.

 

SANATÇILAR GENİŞ REPERTUVARINI YENİCELİLER İÇİN SÖYLEDİ

Etkinlik kapsamında Yenice Sıdkı Baba Cemevi Semah Ekibi sahne aldı. Akşam saatlerinde Silver Kesici,ve İlkay Akkaya’nın sahne aldığı konserle festival sona erdi. Sanatçılar geniş repertuvarını Yeniceliler için söyledi. Vatandaşlar birbirinden eşsiz şarkılara eşlik etti. Sanatçılar sevenleri tarafından ayakta alkışlandı. Yenice halkı, festival boyunca barış ve kültür dolu bir atmosferde buluşmanın keyfini sürdü.

 

“YİTİRME SAKIN CESARETİNİ GÜNEŞİN OLSUN GÖNLÜNDE”

Yenice’de Barış Günü’nü kutlamaktan büyük heyecan duyduğunu ifade eden Usta Sanatçı İlkay Akkaya, “Dünya’nın her tarafından savaş seslerinin yükseldiği, diğer türlerin büyük acılar çektiği Dünya Barış Günü’nü Yeniceli dostlarımız ile kutlamak benim için çok anlamlı. Benim hep geleneksel bir mesajım var, yitirme sakın cesaretini güneşin olsun gönlünde. Her şey iyi olacak.” dedi.

 

“YENİCE BUNDAN SONRA NE GÖNÜLDEN IRAK GÖZDEN IRAK OLACAK”

Yenice’nin önemine ve her zaman hak ettiği değeri alacağına vurgu yapan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç,“Ben seçimden önce bir söz verdim. Yenice bundan sonra ne gönülden ırak ne de gözden ırak olacak. Yenice yüreğimin tam orta yerinde. Bundan sonra Yenice hak ettiği yeri alacak. Yenice kültürün, sanatın başkenti olacak. Yenice her şey çok güzel olacak. Hepinizi çok seviyorum.” diye konuştu.

 

“ÜLKEMİZİN VE DÜNYAMIZIN BARIŞ İÇİNDE HAYAT SÜRMESİNİ İSTİYORUZ”

Etkinliklerin coşkuyla geçtiğini ifaden eden bir vatandaş “Festival sayesinde, hem 30 Ağustos Zafer Bayramını, Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyor, hem de ülkemizin ve dünyamızın barış içinde hayat sürmesini istiyoruz. Belediyemize bu etkinlikler için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

“BAŞKANIMIZIN ENERJİSİ BİZE GÜÇ KATIYOR”

Etkinliği çok beğendiğini dile getiren bir diğer vatandaş, “Özlemiştik böyle etkinlikleri, her yıl yapılmasını istiyoruz. Daha önce İlkay Akkaya’yı izlemiştik, bir kez daha görmek çok güzel oldu. Ayrıca başkanımızın enerjisi bize güç katıyor. Her zaman yanındayız.” diye ifade etti.