Mersin’e 166 yeni doktor müjdesi!

2 Eylül 2024 Pazartesi 11:29

Sağlık Bakanlığı tarafından Mersin için farklı branşlarda 31 uzman ve 135 pratisyen hekim kadrosu açıldığı bildirildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Hali hazırda 28 hastane ve 4 bin 570 doktorun bulunduğu Mersin’de devam eden göçle birlikte nüfus artışı karşısında yetersiz kalınan sağlık hizmetlerini iyileştirilmesi için yeni sağlık kadroları açıldı.

Hali hazırda 12 devlet, 15 özel, 1 üniversite hastanesi olmak üzere toplam 28 hastane, 5 bin 226 yatak, 347 birinci basamak sağlık hizmetleri merkezi, 2 bin 26 uzman doktor, bin 684 pratisyen doktor, 860 diş hekimi olmak üzere 4 bin 570 doktor ve 116 ambulansın bulunduğu Mersin’e bakanlıktan yeni doktor kadroları verildi.

 

ANAMUR’A 5 DOKTOR ATANDI

Mersin’in Anamur İlçesi Devlet Hastanesi’ne 1 uzman tabip acil tıp uzmanı, 1 genel cerrahi, 2 iç hastalıkları, 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı atandı.

Aydıncık Devlet Hastanesine; 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, Bozyazı Devlet Hastanesine 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı atandı. 

Çamlıyayla İlçe Devlet Hastanesi’ne de 1 aile hekimi ve 1 iç hastalıkları uzmanı atandı.

 

ERDEMLİ’YE 4 DOKTOR ATANDI

Batı Mersin bölgesinde de Erdemli Devlet Hastanesi’ne 1 acil tıp uzmanı, 1 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, 1 göz hastalıkları ve 1 iç hastalıkları uzmanı atandı. 

Gülnar Devlet Hastanesi’nde de 1 iç hastalıkları ve 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ve 1 aile hekimi atandı. 

Mut Devlet Hastanesi’ne 1 anesteziyoloji ve reanimasyonu uzmanı, 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları, 1 iç hastalıkları ve 1 aile hekimi uzmanı atandı. 

Silifke Devlet Hastanesi’ne 1 acil tıp uzmanı, Tarsus Devlet Hastanesi’ne 1 acil tıp uzmanı ve 1 aile hekimi atandı. 

 

ŞAHİR HASTASİNDE 2 YENİ KADRO AÇILDI

Mersin Şehir Hastanesi’ne kalp ve damar cerrahisi uzmanı ve 1 ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı atandı.

Yine Mersin merkezde bulunan Toros Devlet Hastanesi’ne de; 1 çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı ve 1 nöroloji uzmanı atandı.   

Yenişehir ilçe sağlık müdürlüğü bünyesine de bir aile hekimi atandı.

 

“MERSİN’İMİZE MÜJDE!”

Atamaları kent kamuoyuyla paylaşan AKP İl Başkanı Adem Aldemir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla bakanlığın yeni kadro müjdesinden Mersin’in de nasibini aldığını söyleyerek, “Şehrimizin sağlık hizmetlerini daha da ileri taşımak amacıyla Mersin’de;

31 uzman doktor ve 135 pratisyen doktor için münhal kadro açılmıştır. 2002’den bu yana sağlıkta büyük atılımlar gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve katkılarından dolayı Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.