Büyükşehir zabıtasına FETÖ gözaltısı

8 Kasım 2022 Salı 23:28

Mersin merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel yapılanmasında faaliyet yürüttüğü tespit edilen 15 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.Y.’nin eski uzman çavuş olduğu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü olarak FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli

güncel FETÖ/PDY yapılanması içerisinde yer alan Marmara Bölge imamlarıyla irtibatlı olan ve şifreli kaydetme yöntemiyle birbirlerini aradıkları tespit edilen, çevrelerindeki başarılı öğrencilerin isimlerini yapı içerisinde faaliyet gösterenlere bildiren, örgütün dağılmaması için uğraşan 15 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı 244 personelin katılımıyla Mersin merkezli Kars ve Hakkari’de operasyonel çalışma yapıldı.

Mersin merkezli yapılan operasyonda şüphelilerin ikametlerinde de eş zamanlı arama gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyon neticesinde 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden M.Y.’nin eski uzman çavuş olduğu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Bir şüpheli şahsın yakalama çalışmaları devam ederken şüphelilerin yapılan ev ve üst aramalarında 1 adet tabanca ve çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.