Gezen projenin Kumkuyu etabından vazgeçin!

16 Ağustos 2024 Cuma 00:42

Güzergah değişikliği nedeniyle evleri yıkılacak 110 Kumkuyu sakininin isyanı ile Çeşmeli Kızkalesi otoban bağlantı yolunda yeniden keşif yapılması beklenirken bölge siyasetçileri projenin bu etabının iptalini istedi.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısında Çeşmeli Kızkalesi otoban bağlantı yolunda güzergah değişikliği nedeniyle evleri yıkılacak 110 Kumkuyu sakininin mağduriyeti gündem oldu. Bölge siyasetçileri projenin bu etabının iptalini istedi.

 

GEZEN PROJEDEN VAZGEÇİN 

İlk olarak söz alan CHP’li Mümin Çoban, “Erdemli’de yapımı süren Çeşmeli Kızkalesi otoban çalışmasında Kumkuyu (Tırtar) bağlantı yolu projesinin 3 kez değiştirildiğine üzülerek şahitlik yapıyoruz. Proje ilk baştaki halinde kalsa Tırtar’In her semtini gezmese hiçbir kimse zarar görmeyecek. Son hali ile gezen proje nedeniyle 100’ün üzerinde köylümüzün evi yıkılacak. Hiç kimse hizmete karşı değil. Buradan bunun doğru anlaşılması için altını çizerek söylüyorum. Mağduriyet ortada. Proje gezmekten vacip aslına dönmeli. Bu semsizi yetkililer inşallah duyar. Bu projeyi ya tamamen kaldırsınlar ya da aslına döndürsünler. Oradaki insanlarımızı üzmekten, zora koymaktan, zulüm etmekten vazgeçsinler” dedi.

 

“YERİNDE İNCELEME YAPILACAK”

Konuyla ilgili sessizliği nedeniyle tepki çeken Erdemli Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Kara ise yeniden inceleme yapılma kararını anımsatarak, “Erdemli’de Tırtar otoban bağlantı yolu ile ilgili geçen ay başında ulaştırma bakanımız, ‘otoban bağlantı yolunu ziyaret ettiğinde kendisine konuyu hem MHP İl Başkanımız Ömer Gürsoy ve tarafımca bilgi verilmiştir. Sayın bakanımızda bölge müdürümüze yerinde incelenmesi talimatı vermiştir. Yeniden yerinde inceleme yapılacaktır” diye konuştu.