Gözler bu maçlarda

9 Ağustos 2024 Cuma 16:17

Mersin’de düzenlenen köyler arası Fındıkpınarı ve Ayvagediği futbol turnuvasında son haftaya girildi. Çeyrek final öncesi gruptan çıkmak için kritik maçların oynanacağı haftada heyecan dorukta.

Mersin’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen köyler arası turnuvalarda son 2 haftaya girildi. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ‘Mahalleler Arası Geleneksel 30 Ağustos Zafer Kupası Ayvagediği Futbol Turnuvası ile Büyükşehir’in düzenlediği Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası tüm hızıyla sürüyor.

Son hafta oynanan maçlar ile C grubunda Fındıkpınarı ve Çavak çeyrek finale yükselen takımlar oldu. Ancak A, B ve D grubunda bu hafta zorlu maçlar bekliyor. Kaybedenin üzüleceği kazananın ise gruptan çıkacağı kritik haftada Fındıkpınarı ayağında mücadele eden 24 takımın bu hafta oynayacağı maçlar şu şekilde.

 

GRUPLARDA HEYECAN DORUKTA

Fındıkpınarı’nda köyler arası turnuvada haftanın açılış maçında A grubunda 10 Ağustos Cumartesi saat 9.30’da Kaleköy ile Sarılar arasında oynanacak. Grubun diğer maçlarında saat 11.00’de Menteş ile Bozön karşılaşacak. Grubun son maçında Turunçlu ile Doğançay saat 12.30’da karşılaşacak. 

Aynı gün oynanacak B grubunda ilk maç saat 14.00’da Çiftlik ile Tol arasında oynanacak. Saat 15.30’da Kuyuluk ve Kocavilayet karşılaşacak. Günün son maçında saat 17.00’da Değirmençay ile Zeybekler karşılaşacak.

Turnuvada 11 Ağustos Pazar gününün açılış maçında saat 9.30’da Çevlik ile Uzunkaş karşılaşacak. Grubun diğer maçında saat 11’de Tepeköy ile Fındıkpınarı karşılaşacak. Grubunda son maçında Gökçebelen ile Çavak saat 12.30’da karşılaşacak.

Aynı gün oynanacak D grubunda ilk maç saat 14.00’da Akarca ile Karahacılı arasında oynanacak. Ardından saat 15.30’da Davultepe ile Emirler karşılaşacak. Grubun ve günün son maçında Kocayer ve Eski Mezitli saat 17.00’da karşılacak.

 

İŞTE AYVAGEDİĞİ’NDE Kİ MAÇLAR

Ayvagediği Turnuvasında ise açılış 10 Ağustos Cumartesi günü saat 14:00’de B grubundaki Gözne - Kavaklı Pınar maçıyla yapılacak. Daha sonra saat 15:30’da Aladağ -Arpaç ve saat 17:00’de Doruklu ile Kaşlı köyleri karşılaşacak.

Turnuvada 11 Ağustos Pazar günü ise A grubu maçları ile sürecek. Bu kapsamda ilk olarak saat 09:30’da Arslanköy – Çavuşlu, saat 11:00’de Güzelyayla – Musalı ve saat Burhan ile Yanpar arasında oynanacak.

C grubu maçları da yine Pazar günü oynanacak. Bu grupta ilk sahaya çıkacak olan saat 14:00 Kurudere ve Horozlu olacak. Saat 15:30 Değirmendere – Buluklu karşılaşırken, son maç saat 17:00’de Ayvagediği – Camili karşılaşması olacak.

Grubunda ilk iki sırayı alan takımlar ve grubunda 3. sırayı alan takımlardan en iyi ikisi bir üst tura çıkacak.

 

İLK KEZ SÜPER KUPA FİNALİ OYNANACAK

Öte yandan bu yıl Toroslar’da şampiyon olan takım, Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu ile süper kupa finali maçı oynayacak.