Tarsus yeşil bir gelecek için çocuklarla el ele

2 Ağustos 2024 Cuma 16:34

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesi, çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve yeşil bir gelecek kurmak amacıyla Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Kreş Müdürlüğü iş birliğiyle kreşte eğitim gören çocuklara fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında, çocuklara tarımın önemi anlatıldı ve minik ellerle fidanlar toprakla buluşturuldu. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, çocukların doğaya sevgisini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Boltaç, “Çocuklar geleceğimiz. Onların doğaya, canlılara ve yaşama karşı sevgi, merhamet ve bilinçle büyümeleri için gerekli eğitimleri almalarını sağlıyoruz. Yaptığımız fidan dikme etkinliği ile de onlara yeşil bir doğanın önemini aşılamak ve yeşil bir geleceğin tohumlarını vermek istedik” dedi.

 

YEŞİL BİR GELECEK İÇİN İLK ADIMLAR

Fidan dikimi etkinliği ile çocuklar, doğaya olan katkılarını küçük yaşta deneyimleme fırsatı buldu. Boltaç, bu tür etkinliklerin çocukların çevre bilinci kazanmasında önemli rol oynadığını vurgulayarak, "Yeşil bir gelecek algısı oluşturmak için bu tür etkinlikleri artırarak devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

DOĞA DOSTU ÇOCUKLAR YETİŞİYOR

Etkinliğe katılan çocuklar, ilk defa fidan dikmenin heyecanını yaşarken, öğretmenler ve ebeveynler de çocukların bu deneyimle doğaya olan ilgilerinin arttığını belirttiler. Fidan dikimi sırasında çocukların mutluluğu ve heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Tarsus Belediyesi, geleceğin doğa dostu nesillerini yetiştirme amacıyla bu tür projelere devam edeceğini açıkladı.