Öğrenci abonmanına dev zam tepkisi büyüyor!

26 Temmuz 2024 Cuma 22:44

Öğrencileri 1 TL’ye taşımakla övünen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 60 TL olan otobüslerdeki öğrenci abonman ücretini 300 TL’ye çıkarmasına tepkiler artarak büyüyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de ulaşıma zam üstüne zam gelirken yaklaşık bir ay önce Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci abonman ücretlerine yaptığı zamma tepkiler artarak devam ediyor.

Eğitim masraflarındaki artış nedeniyle hem öğrenciler hem aileleri zorlu dönemlerden geçerken Büyükşehir Belediyesi'nce hayata geçirilen abonman kart ile 1 TL’ye seyahat edebilme projesi dev zam ile tersine döndü.

Her fırsatta Mersin’i öğrenci şehri yapma çalışmaları ile övünen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 60 TL olan otobüslerdeki öğrenci abonman ücretini 300 TL’ye çıkardı. Kentte 160 binden fazla öğrencinin kullandığı abonman karta dev zam, öğrencilerin ve ailelerinin sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu. Sosyal medyada Seçer’e tepki yağarken yurttaşlar zammın geri çekilmesini istedi.

 

25 KM SINIRI MAĞDUR EDİYOR

Aynıca öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarına destek verebilmek maksadıyla, şehir içi ya da kırsal yerlerde 25 kilometre mesafe boyunca öğrencilere yönelik uygulanan abonman sisteminin dışında kalan mesafelerde yaşayan yurttaşlar, bu duruma isyan etti.

Fındıkpınarı başta olmak üzere 25 kilometrelik sınır dışında kalan öğrenciler zamlanan abonman tarifesine ek olarak bir de mesafe sınırının uygulanmasının mağduriyete neden olduğunu savundu.